[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Participantii la concertul Robbie Williams isi pot recupera banii ramasi pe cardul de consumatie – nu si gustul amar al esecului tehnologiei contactless

20 iulie 2015

Promovarea cu succes a avantajelor tehnologiei contactless in Romania a mai ratat o buna oportunitate „weekend”-ul trecut cu ocazia concertului sustinut de artistul britanic Robbie Williams. Din pacate, organizarea deficitara a evenimentului a avut efectul contrar si a generat o puternica reactie de dezaprobare: „Am stat mai mult la cozi. Tot sistemul de plata a fost aberant.”, este concluzia unui participant la concert.

Cei peste 60.000 de oameni care au participat la concertul lui Robbie Williams au avut ca singura optiune de plata (in aria dedicata evenimentului) un card emis de Banca Transilvania, care avea incorporata tehnologia contactless. Sistemul insa nu a functionat la parametrii asteptati iar frustrarea a fost imensa. La fel si compromiterea acestei idei de plata contactless la concertele de mare audienta – cel putin pana la primul eveniment cand organizatorul va putea demonstra ca se poate iar participanti vor fi incantati de experienta.

Reactiile celor care au fost a concertul lui Robbie Wiliams fata de sistemul de plata prin card
Libertatea: „Dupa ce a cumparat respectivul card, spectatorul trebuia sa stea la coada unei gherete, pentru a cumpara ce dorea. De aici, lucrurile au devenit insuportabile pentru sute de oameni. Sistemul de plata cu cardul contactless a fost anevoios, oamenii insetati isi pierdeau rabdarea, iar cei de la bar au fost depasiti de situatie.”

Stirile ProTV: „Da, sistemul lui peste prajit. Mi-au luat banii si i-au pus pe card, dupa care cand am dorit sa-i scot ( la 30min dupa ce i-am depus si dupa ce m-am convins de conditiile absolut infecte de deservire ) m-au pus sa le trec intr-un tabel numele meu, seria si numarul de buletin si semnatura. POFTIM ?! Cu ce ocazie ? Evident, am refuzat acest abuz si mi-am luat banii oricum. Si inca ceva : daca tot vreti sa fiti voi din secolul 21, luati niste oameni care sa stie sa foloseasca si POS-ul. Cozile infernale de la corturi erau in mare parte datorate incompetentei operatorilor POS.”

Adevarul: „Felicitari celor de la Banca Transilvania pentru stunt-ul de marketing cu cardurile: sa introduci plata cu cardul BT (pe care-l obţineai dupa o coada interminabila la ghişeul de carduri) drept UNICUL mod de plata la un concert de 60 000 de oameni e metoda cea mai sigura de-a deshidrata, frustra, face sa se incaiere sau sa leşine de sete oamenii care au platit minim 43 de euro pentru a nu inţelege nimic din concert”.

Agerpres.ro: „Pentru zecile de mii de persoane de la concertul lui Robbie Williams de vineri, evenimentul a fost si un test de anduranta. Cei veniti in Piața Constitutiei au stat la coada chiar si timp de o ora, pentru a cumpara bauturi”.

Pyuric.ro: „A fost prost comunicat sistemul cu cardurile, pe care trebuia sa pui bani pentru a cumpara ulterior orice. Noi ne asteptam ca marea coada pusa imediat dupa intrare sa fie pentru jetoane, fiind obisnuiti de la toate festivalurile si concertele la care tot mergem de atatia ani. Am intrebat, ca sa fim siguri ca nu stam la o coada inutila, si cam aia a fost, 40 de minute mai tarziu aveam un card cu credit toti acei bani pe care-i estimasem noi ca ar ajunge pentru bauturi. Insa nu erau comunicate absolut nicaieri, nici macar pe gherete nu scria nimic. Cei care nu prea merg la concerte nu aveau cum sa ghiceasca in stele faptul ca trebuie sa faca rost de cardul ala pentru a-si putea cumpara ceva, si se trezeau dupa aia ca au stat degeaba o ora la coada la bautura. Si era plin de astfel de cazuri, oameni de toate varstele, din toate orasele tarii.
Pe langa asta, cei de la bar nu stiau sa foloseasca cardurile respective si se miscau super greu. La un moment a decedat intreg sistemul de plata si au renuntat la el, au inceput sa dea direct sticle de apa la 2 litri pentru 10 lei… cash. Cu accent pe “cash” si pe fiscalitate, nu pe pret. (CC: ANAF?)”.

sereniti.ro: „Cozi interminabile la baracile brand-uite frumos cu Banca Transilvania: un fel de uita jetonul, ia cardul, colorata maine-i gata. Imi zic ca trebuie sa ma las cuprinsa de spiritul evenimentului si ma asez frumos la coada. 20 de minute mai tarziu eram posesoarea unui plastic cu ceva cash pe el… Ma asez la o alta coada si parca se dezlantuie jihadul. De data asta imi spun ca nu trebuie sa plec de acolo fara ceva de baut, eventual de toti banii pe care ii aveam pe nenorocitul ala de card… Insist si iau totusi si-un pahar cu apa. Dupa calculele mele avea tot undeva la 35 de grade. Remarc totusi ca datorita sistemului stupid de plata, o procesare de comanda dura undeva la aproximativ un minut. Prietene, esti nebun?!? Ce urmeaza? Declaratie pe proprie raspundere ca imi e sete?”

Reactia Bancii Transilvania in urma evenimentului a fost emiterea unui comunicat prin care se precizeaza ca persoanele care au participat la concertul Robbie Williams si care au inca sume de bani pe cardurile de consumatie primite la fata locului, au posibilitatea sa le recupereze in unitatile BT sau online.

O reactie a avut si Ursus, firma care s-a ocupat cu distributia berii, care si-a cerut scuze pentru toate neplacerile create si le-a promis celor nemultumiti ca vor primi sase cutii de bere, la 500 de ml. Acestia vor trimite pe adresa info@momente.cool dovada participarii la concertul Robbie Williams din Bucuresti (poza alaturi de biletul de acces sau poza de la locul evenimentului). „Vei fi contactat in termen de 5 zile lucratoare pentru furnizarea datelor de livrare. Cadoul va fi expediat in termen de 30 de zile de la confirmarea datelor personale. Pentru ca apreciem feedback-ul tuturor, ne poti trimite, in acelasi e-mail, sugestii pentru imbunatatirea experientei la astfel de evenimente”.

Mai indrazneste cineva sa invite participantii la a trimite sugestii de imbunatatire a serviciilor de plata?

Iata totusi o propunere venita din partea unui fan nemultumit care considera ca: „Aceste carduri se puteau pune in vanzare in zeci de puncte din oras si se puteau promova de acum o luna. Stiai ca ai card special de bauturi, iti calculai cat bei, il luai de la Unirea, de la Romana, de la Victoriei, etc. si-n alte orase mari sau de pe net cu cod de bare si rezolvai problema.”

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?