Parteneriat prin care salariul poate fi platit si la cerere, nu doar la termen

10 august 2021

Salarium, prima platformă din România pentru plata avansului salarial, anunță încheierea unui parteneriat cu Alpha Bank România. Aplicația Salarium permite accesul instant al angajaților la sume în avans din salariul propriu, în orice zi a săptămânii și la orice oră.

Transferul de fonduri este realizat în timp real, printr-o platformă de plăți certificată de Alpha Bank România și dezvoltată de cele mai mari organizații de plăți din lume.

„Această tehnologie inovatoare – Mastercard Money Send, respectiv VISA Direct – oferă clienților Salarium o experiență simplă, rapidă și sigură în transmiterea de fonduri, prin simpla înregistrare a cardului în aplicația Salarium, indiferent de banca emitentă, pentru a permite încasarea instantanee a sumei solicitate,” potrivit comunicatului.

„Lansăm o soluție modernă, care răspunde unei nevoi reale a salariaților, de a accesa în avans, nemijlocit, instant și în siguranță sume din salariu. Noul serviciu consolidează sentimentul angajatului de libertate, autonomie și securitate financiară,” a declarat Alina Ștefan, CEO Salarium Fintech.

Credem cu tărie că experiențele de plată instant vor fi noua normalitate, astfel că dorim să facem un pas înainte și să susținem un fintech local cu infrastructura adecvată. Alpha Bank asigură o platformă de plăți în timp real, susținută de securitatea de top a schemelor de plată, cu o largă adresabilitate, dat fiind că majoritatea consumatorilor au un card la îndemână și fiind astfel o opțiune mult mai convenabilă pentru plăți, rambursări, reduceri sau orice alte activități ce necesită inovație și rapiditate,” a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri Alpha Bank Romania.

Platforma Salarium a fost lansată la începutul acestui an și a fost deja adoptată de mai multe companii care au căutat să eficientizeze astfel procesul de acordare a avansurilor, să reducă birocrația și timpii de lucru, să simplifice efortul departamentelor de salarizare și să rezolve problema fluctuației de numerar asociate cererilor de avans din salariu.

Creșterea gradului de adoptare a acestei soluții, creată de un start-up local, se va realiza prin intermediul unor parteneriate cu operatori mari în domeniul serviciilor de integrare payroll, BPO (business process outsourcing), bancar sau HR.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?