[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Parteneriat pentru oferirea unei solutii de incasare a facturilor cu plata online, prin card

20 martie 2020

SmartBill si Netopia Payments anunta lansarea unei noi facilitati pentru simplificarea procesului prin care clientii iti platesc sumele datorate. Facturile emise pot fi incasate oricand, in urma platii lor online. Este nevoie doar de acces la internet si de un card valid, cu disponibilul necesar pentru plata.

Gratie integrarii SmartBill cu mobilPay, probabil cel mai popular procesator de plati din Romania, poti avea un buton de plata direct pe facturi si proforme (vezi imaginea de mai jos).


La click pe butonul de plata, clientul tau ajunge intr-o fereastra securizata, unde are toate datele facturii precompletate, in asa fel incat iti poate plati factura cu cardul in cateva clipe.

mobilPay iti deconteaza sumele incasate dupa trei zile lucratoare minus comisionul perceput, care este de 0.99% din valoarea tranzactiei + tva + 0.3 lei/tranzactie, care include un sms de confirmare catre client.

Pentru proformele platite online se emit automat facturile si se trimit clientilor. De asemenea, pentru facturile si proformele platite online se auto-emit incasarile aferente si poti activa emiterea recurenta de facturi si proforme cu link de plata, ce se vor trimite la data stabilita, prin email clientilor.

Printre avantaje, compania aminteste si de faptul ca se primesc notificari la fiecare actiune inregistrata si astfel clientul va putea avea un control mai mare asupra facturilor incasate.

In plus, in cazul in care clientii tai platesc totusi prin Netopia, insa nu doresti sa implementezi aceasta integrare, poti importa in SmartBill borderoul de incasari de la mobilPay. Ca urmare, iti poti asocia proforma/factura cu incasarea de pe borderou, dintr-un singur click.

Pentru a beneficia de facilitatile acestei noi functionalitati, clientii trebuie sa detina un cont mobilPay, pe care il pot crea direct din contul de SmartBill sau pe platforma mobilPay.

Mircea Capatana, cofondator SmartBill: „Daca iti vei crea contul mobilPay direct din SmartBill, atunci integrarea se realizeaza automat. Totodata, este recomandat ca minim un utilizator din firma sa aiba permisiunea de a emite facturi si incasari, iar adresele de email ale clientilor inregistrati in program sa fie cele corecte.”

Buton plata factura SmartBill

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?