[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Parteneriat la nivel national pentru incluziune financiara, lansat de ziua educatiei financiare. Pensionarii isi vor putea deschide conturi IBAN, contracta microcredite si constitui depozite prin intermediul postasilor.  

1 aprilie 2024

Ministrul Digitalizarii a anuntat zilele trecute ca postasii vor fi dotati cu 7000 de PAD-uri care vor permite plata facturilor de utilitati cu cardul. Astazi, Posta Romana mai face inca un pas pe segmentul incluziunii financare si anunta ca – in urma unui parteneriat cu CEC Bank – va putea oferi o serie de servicii de inrolare digitala prin intermediul postasilor. Anuntul vine in contextul discutiilor salariale pe care managementul Postei le poarta cu sindicatele.

Este vorba despre deschidere de conturi IBAN, care vor permite atat plata pensiilor cat si servicii de plata de tip direct debit pentru utilitati, posibilitatea contractarii de microcredite de nevoi personale precum si constituirea de depozite la termen.

Parteneriatul va fi lansat oficial in 11 aprilie – ziua educatiei financiare – si va fi implementat la „calendele grecesti”, pentru ca aceasta stire este doar o pacaleala de 1 aprilie, cel putin deocamdata.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?