[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Parteneriat intre Visa si Google pentru dezvoltarea platilor mobile. Peste 7 din 10 carduri Visa in Romania pot fi folosite acum pentru a plati cu Google Pay.

17 noiembrie 2020

Deținătorii de carduri Visa emise de Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank au acum acces la serviciul Google Pay în aplicațiile de mobile banking.  

România se alătură altor 19 țări europene în care tehnologia de plăți mobile oferită de Visa și Google este deja disponibilă. Bazat pe tehnologia de tokenizare Visa, „serviciul Google Pay permite consumatorilor să plătească cu telefonul mobil simplu, rapid și sigur, indiferent dacă se află într-un magazin, folosesc transportul public în drum spre serviciu sau fac cumpărături online,” potrivit comunicatului.


Google Pay are la bază tehnologia de securitate Visa care înlocuiește datele de plată confidențiale ale cardului cu un identificator unic digital și protejează împotriva fraudei. În condițiile în care se estimează că numărul consumatorilor care fac cumpărături online va atinge 2,1 miliarde în întreaga lume până în 2021, tehnologia de tokenizare Visa joacă un rol vital în consolidarea securității plăților digitale.

Consumatorii din România pot activa serviciul Google Pay din aplicațiile de mobile banking ale Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank, având astfel posibilitatea să facă plăți contactless cu dispozitive mobile, chiar și atunci când cardul lor nu este contactless.  

Extinderea serviciului Google Pay în Europa vine într-un moment în care tranzacțiile contactless înregistrează o creștere spectaculoasă, tot mai mulți consumatori adoptând această metodă extrem de simplă de a plăti prin simpla apropiere a cardului de terminalul POS.

Potrivit datelor Visa, peste 80% din plățile fizice realizate cu carduri Visa la comercianți în Europa erau contactless la sfârșitul lunii septembrie 2020. În România, peste 9 din 10 plăți realizate cu Visa prin card sau telefonul mobil sunt contactless.

Tehnologia contactless este cheia dezvoltării plăților mobile, România fiind foarte bine poziționată din această perspectivă ținând cont că infrastructura de plată este aproape în totalitate echipată cu NFC. Peste 7 din 10 carduri Visa în România pot fi folosite acum pentru a plăti cu Google Pay online, în aplicațiile și pe site-urile comercianților, în magazine la orice terminal de plată contactless sau în mijloacele de transport public. Astfel, consumatorii vor putea să se bucure de o experiență de cumpărături mult mai simplă și sigură atunci când își utilizează dispozitivul mobil”, a declarat Cătălin Crețu, General Manager pentru România, Malta, Croația și Slovenia în cadrul Visa.

„Nu a existat niciodată o cerere mai mare pentru soluții simple, sigure și utile de plată. Suntem încântați să continuăm colaborarea excelentă cu Visa pentru a permite deținătorilor de carduri Visa din toate băncile partenere participante să acceseze serviciul Google Pay prin intermediul aplicațiilor de mobile banking ale acestora. Începând de astăzi, consumatorii din România sunt invitați să se bucure de toate beneficiile unei experiențe de plată simplă și rapidă, atât online cât și în magazine”, a declarat Florence Diss, Coordonator Parteneriate pentru Plăți la Google.

Totodată, consumatorii din România vor putea beneficia de limite mai mari pentru tranzacții, fără introducerea codului PIN, față de plata cu cardul contactless, unde în prezent este necesară introducerea PIN-ului pentru sume mai mari de 100 de lei. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de tokenizare Visa, care oferă un nivel de securitate suplimentar plăților mobile.

Declaratii parteneri

La CEC Bank, credem ca viitorul este în digitalizarea serviciilor bancare. În prezent, 4 din 10 utilizatori care folosesc în mod curent cardurile, apeleaza și la plățile contactless, iar plățile de pe telefoane și ceasuri smart au crescut de 4 ori raportat la primăvară, accelerând în contextul pandemiei. Colaborarea cu companii de anvergura Google are potențialul de a schimba viitorul bankingului și aduce noi beneficii pentru consumatori. Peste 85% dintre clienții CEC Bank folosesc dispozitive mobile cu Android„, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

Ne bucurăm să adăugăm serviciul Google Pay în ecosistemul de plăți al Alpha Bank Romania. Este încă un pas important pe care îl facem în procesul de digitalizare, accelerat și de contextul actual pe care îl traversăm. Serviciile de plăți mobile pe care le punem la dispoziție clienților noștri vin în întâmpinarea nevoilor acestora, de a face plăți rapide și sigure, dar și de a evita pe cat de mult posibil contactul fizic generat de plățile cash sau non contactless,” a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

”Întrucât aproximativ 80% dintre clienții noștri persoane fizice folosesc Home’Bank, a fost o decizie firească să le oferim această nouă opțiune. Noi, la ING, credem ferm în instrumentele care îți pun la dispoziţie tot ce ai nevoie în fiecare zi, oricând la îndemână. Și susţinem acest lucru oferind clienților noștri cât mai multe opțiuni de plată, atât ale noastre, cât și externe, pentru ca aceștia să poată folosi metoda preferată, în funcție de nevoile lor specifice. Prin urmare, începând de astăzi, clienții noștri care utilizează dispozitive Android își pot înrola cu ușurință cardurile ING în Google Pay direct din Home’Bank și pot începe să utilizeze acest mod simplu și rapid de a plăti online sau de a efectua plăți contactless”, a declarat Alina Iacomi, Head of Digital Channels, ING Bank România.

“Prin lansarea Google Pay pentru deținătorii de carduri din România facem încă un pas în direcția pe care ne-am asumat-o, aceea de a fi o bancă digitală de top, și suntem bucuroși să le putem oferi clienților noștri o nouă soluție pentru a-și face cumpărăturile zilnice într-o manieră simplă, rapidă și sigură. Google Pay le permite clienților să plătească contactless la comercianți, precum și online sau în aplicații, fără a mai fi nevoie să poarte la ei cardul bancar fizic; acest tip de experiență de plată modernă și comodă este ceea ce ne propunem întotdeauna să oferim clienților noștri,” a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Divizia de Retail UniCredit Bank Romania.

Clienții Orange Money au avut mereu parte de premiere pe piața serviciilor financiare locale. Orange Money a fost prima instituție financiară nebancară care a dat acces românilor la IBAN-uri în RON, în 2018, iar în martie 2019 a lansat primele carduri virtuale, ce pot fi emise instant in aplicația mobilă. Astăzi, Orange Money este în primul val al companiilor care permit înrolarea în Google Pay, opțiune care extinde posibilitățile de plată contactless cu telefonul sau ceasul, pentru utilizatorii Orange Money, alături de Orange Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay și soluții pentru utilizatorii iOS. Aducem în permanență ultimele inovații în zona de plăți digitale, scopul nostru fiind să venim mereu cu plus valoare pentru clienții noștri,” spune Haris Hanif, CEO Orange Money.

Cei 13 milioane de clienți din întreaga lume aleg să folosească din ce în ce mai puțin numerarul în majoritatea piețelor în care funcționăm, iar această tendință a fost în continuă creștere de la începutul anului. Lansarea serviciului Google Pay în România reprezintă un pas înainte pentru a oferi clienților noștri o modalitate sigură de a-și folosi banii așa cum preferă. Obiectivul nostru este să construim prima aplicație financiară cu adevărat globală din lume și, pentru a realiza acest lucru, este foarte important să oferim clienților noștri funcționalități precum Google Pay, care să îi ajute să facă plăți rapide, sigure și la îndemână,” a declarat James Carpenter, Card Payments Product Owner la Revolut.

###

La acest moment, Google Pay este disponibil în România prin aplicațiile următoarelor instituții, urmând ca altele să se alăture ulterior:  Revolut, Curve, Transferwise, ING Bank, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank, Viva Wallet, Orange Money

„Deși aplicația Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienții acestor instituții financiare vor putea utiliza Google Pay online și în orice magazin care acceptă plăți contactless prin Visa sau Mastercard. Soluția tehnică se numește „Google Pay as a service”, ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată,” precizeaza Google. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?