Parteneriat intre un fintech local si un gigant international pentru solutii de digitalizare a interactiunii cu clientii, in special pe onboarding

27 ianuarie 2020

Stefanini România, subsidiara locală a gigantului brazilian de servicii IT, alături de FintechOS, companie care dezvoltă tehnologie pentru domeniul financiar-bancar anunță un parteneriat care le oferă băncilor o soluție eficientă pentru accelerarea procesului de digitalizare a interacțiunii cu clienții, în special pe partea de onboarding* și creditare.

„Practicile de management și suport, precum și experiența valoroasă pe care echipa Stefanini a dobândit-o deservind bănci și asiguratori de top completează avantajele tehnologiei inovatoare FintechOS, un atu pentru instituțiile financiare care vor să păstreze și să atragă clienții în căutare de acces rapid la servicii bancare personalizate.”, potrivit comunicatului de presa.

Parteneriatul dintre Stefanini și FintechOS a debutat pe piața din România în 2019 și țintește extinderea în alte țări. Echipe mixte din cele două companii sunt deja angajate în initiative concrete de dezvoltare și livrare de servicii.

„Oferta se concentrează în prezent pe integrarea în sistemele informatice ale băncilor a unor soluții digitale de onboarding și creditare. Echipele mixte Stefanini-FintechOS explorează și proiectarea soluțiilor de servicii financiare complete cu ecosistemul global Stefanini.”, se mai precizeaza in comunicat.

„Prin acest parteneriat, Stefanini țintește o extindere a portofoliului de proiecte și servicii pentru sectorul financiar-bancar pe diferite piețe și, totodată, un plus de 20% la veniturile din această industrie, la nivelul Europei”, spune Răzvan Țapu, Chief Digital Officer în cadrul Stefanini EMEA.

„În prezent, în România, Stefanini lucrează, alături de Stefanini Infinit (fosta Infinit Agency), cu bănci din top 10, cu lideri ai pieței de asigurări și cu principalii furnizori de tichete de masă. De asemenea, la nivel european, lucrăm deja cu mai multe instituții financiare, însă ne dorim să devenim şi pe acest continent un pol la fel de important pentru industria financiar bancară cum suntem în America de Sud.”

La nivel global, 25% din veniturile Stefanini provin din servicii pentru zona financiar-bancară, iar în Brazilia, mai mult de 7000 de angajați Stefanini lucrează pentru acest sector, pe proiecte de digitalizare.

Todi Pruteanu, Ecosystems Development and Sales Director al FintechOS, a declarat: „FintechOS se extinde în ritm accelerat, cu o creștere anuală de 450% înregistrată în 2019. Colaborările relevante și parteneriatele strategice sunt importante pentru dezvoltarea pe mai departe și propunerii de valoare a ecosistemului nostru. Alături de Stefanini ne vom extinde prezența în noi piețe strategice din Europa și la nivel global. Vom demonstra, de asemenea, versatilitatea tehnologiei FintechOS, prin soluții comune proiectate și comercializate în acest partneriat”.

Piețele prioritare pe care cele două companii le țintesc prin acest parteneriat sunt România, Peninsula Iberică (Spania și Portugalia), Marea Britanie, Belgia, Țările de Jos (Olanda), Luxemburg, Germania, Austria și Elveția.

*Onboarding = termen utilizat pentru a descrie procesul de înregistrare și identificare a noilor clienți în sistemul informatic al unei instituții financiare.


Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi. Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash