[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Parteneriat intre Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) si SUNTIO IDENTITY pentru cooperarea in domeniul TIC

12 ianuarie 2024

DIRECTORATUL NATIONAL de SECURITATE CIBERNETICA si compania SUNTIO IDENTITY S.R.L., au semnat un Memorandum de Intelegere pentru cooperarea in domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, cu o valabilitate de cinci ani.

Semnarea acestui Memorand are loc in contextul in care tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC), identitatea, încrederea și securitatea cibernetică „au deschis noi oportunități și sunt instrumente esențiale pentru dezvoltarea socioeconomică”. De asemenea, noile tehnologii, elementele componente, soluțiile, produsele și serviciile au introdus noi tipuri de amenințări cibernetice, care „sunt în creștere la nivel local, global, transnațional, sunt dinamice și devin tot mai sofisticate” – se arata in document.

Atat DIRECTORATUL, cât și SUNTIO au interese strategice similare și sunt de acord să coopereze în domeniul TIC, al identității, încrederii și securității cibernetice, al elementelor componente, soluțiilor, produselor și serviciilor legate de acestea, și să împărtășească informații și cunoștințe în vederea unui beneficiu egal și mutual, pentru a îmbunătăți cooperarea generală în domeniul IT&C, al identității, încrederii și securității cibernetice.” a declarat Dan Petre CÎMPEAN – Directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

„Acest MoU își propune să acorde o prioritate deosebită cooperării public-private, dezvoltării de cunoștințe, cercetării științifice și tehnologice, promovării celor mai bune practici privind cloud-ul și securitatea cibernetică, toate desfășurate în conformitate cu prevederile legilor românești.” a declarat Nic Marius BALACEANU – CEO si co-fondator SUNTIO IDENTITY SRL.

Suntem convinsi de necesitatea de a uni eforturile și capacitățile între partenerii publici și privați, pentru a dezvolta și a disemina informații și cunoștințe relevante și pentru a evalua, testa, utiliza și promova noi
tehnologii, elemente componente, soluții, produse și servicii privind identitatea, încrederea și securitatea
cibernetică, care să contribuie la stabilirea unei societăți informaționale mai reziliente și mai sigure.
” a adaugat Dan Petre CÎMPEAN.

Potrivit documentului, „acest MoU nu reprezintă o obligație și nu impune nicio obligație financiară pentru ambele Părți și nu generează drepturi și responsabilități financiare între Părți. Fiecare Parte suportă propriile sale costuri și cheltuieli și își asigură resursele pentru îndeplinirea acestui MoU și a altor costuri și cheltuieli conexe. Toate activitățile efectuate în cadrul acestui MoU vor fi subiectul disponibilității resurselor financiare, tehnice sau umane ale Părților.”

____________

Start-up-ul sunt.io, co-fondat de Lendrise și IT Smart Systems, oferă clienților finali și partenerilor servicii de verificare a identității și servicii de încredere calificate care îndeplinesc cerințele prevăzute la articolul 8 eIDAS privind nivelurile de asigurare substanțiale sau ridicate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?