Parlamentul a aprobat proiectul care permite BNR sa aplice amenzi de pana la 1 mil. lei si sa suspende activitatea prestatorilor de servicii de plata pentru nerespectarea limitelor la comisioanele interbancare

7 februarie 2019

Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, a aprobat un proiect de lege prin care BNR va putea aplica amenzi de până la 1 milion de lei și chiar dispune suspendarea activității prestatorilor de servicii de plată pentru nerespectarea limitelor prevăzute pentru comisioanele interbancare, potrivit profit.ro.

BNR este astfel desemnată autoritate competentă responsabilă cu asigurarea respectării reglementărilor europene de către prestatorii de servicii de plată care emit și/sau acceptă plata cu cardul, persoanele juridice în calitate de beneficiari ai plăților, schemele de plată cu cardul și de către entitățile de prelucrare a tranzacțiilor.

Proiectul de lege fusese adoptat la finele lunii octombrie de către Guvern, care l-a și inițiat, iar Senatul l-a aprobat în luna decembrie. Acum, proiectul va fi transmis președintelui Iohannis pentru promulgare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
35 votes · 35 answers
Voteaza
NoCash