Pandemia a dat aripi vanzarilor de carte online

28 iulie 2020

Laura Ţeposu, fondatoarea librăriei online Libris, spune că anul 2019 afacerile companiei au ajuns la 11 milioane euro, iar pentru anul acesta previzioneaza o crestere a cifrei de afaceri cu 30%.

„Anul acesta estimăm o cifră de afaceri cu 30% mai mult faţă de anul trecut pe libris.ro. în perioada pandemiei, vânzările au crescut cu 40%, dar odată cu deschiderea librăriilor, creşterea nu mai este atât de mare, totuşi, vânzarea online are un trend bun de creştere“, spune Laura Ţeposu, fondatoarea librăriei online Libris, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor:

În perioada stării de urgenţă, cărţile de beletristică, de dez­voltare personală şi pentru copii au fost cele mai căutate. Astfel, Libris.ro a înregistrat vânzări cu 81% mai mari la cărţile pentru copii, pe toate categoriile de vârstă In acelaşi timp, vânzările de jocuri au crescut cu 66%.

Libris.ro a alocat pentru anul acesta un buget de 200.000 euro pentru investiţiile în tehnologie, continuând astfel investiţiile realizate deja în 2019 pentru ca platforma de comerţ electronic pe care se bazează businessul să fie tot mai performantă şi să susţină dezvoltarea retailerului de carte.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?