[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pandemia a dat aripi vanzarilor de carte online

28 iulie 2020

Laura Ţeposu, fondatoarea librăriei online Libris, spune că anul 2019 afacerile companiei au ajuns la 11 milioane euro, iar pentru anul acesta previzioneaza o crestere a cifrei de afaceri cu 30%.

„Anul acesta estimăm o cifră de afaceri cu 30% mai mult faţă de anul trecut pe libris.ro. în perioada pandemiei, vânzările au crescut cu 40%, dar odată cu deschiderea librăriilor, creşterea nu mai este atât de mare, totuşi, vânzarea online are un trend bun de creştere“, spune Laura Ţeposu, fondatoarea librăriei online Libris, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor:

În perioada stării de urgenţă, cărţile de beletristică, de dez­voltare personală şi pentru copii au fost cele mai căutate. Astfel, Libris.ro a înregistrat vânzări cu 81% mai mari la cărţile pentru copii, pe toate categoriile de vârstă In acelaşi timp, vânzările de jocuri au crescut cu 66%.

Libris.ro a alocat pentru anul acesta un buget de 200.000 euro pentru investiţiile în tehnologie, continuând astfel investiţiile realizate deja în 2019 pentru ca platforma de comerţ electronic pe care se bazează businessul să fie tot mai performantă şi să susţină dezvoltarea retailerului de carte.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?