[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pana in 2014, 15% din biletele de calatorie din Sibiu vor fi platite direct in autobuze, prin card contactless

12 septembrie 2012

12 septembrie,2012 – La un an de la prima calatorie platita cu cardul direct din autobuz, reprezentantii companiei de transport din Sibiu – Tursib S.A., apreciaza ca, pana acum, „acest sistem a avut un impact rezervat asupra publicului calator”. In prezent se lucreaza la un plan de masuri astfel incat, pana in 2014, titlurile de calatorie vandute prin intermediul cardurilor contactless sa ajunga la 15% din totalul titlurilor individuale de calatorie.

Cea mai recenta masura este lansarea unei campanii promotionale, in perioada 15 septembrie – 30 noiembrie 2012, in care biletul este redus cu 40%. Astfel, pretul unui bilet de calatorie platit, direct in autobuz, cu un card MasterCard PayPass sau Maestro PayPass va fi de 0,89 RON, redus de la 1,5 RON, tariful integral practicat de Tursib.

Campania se adreseaza tuturor celor care detin un card MasterCard PayPass sau Maestro PayPass, emis oriunde in lume.

Solutia MasterCard PayPass permite efectuarea platii prin simpla apropiere a cardului de cititorul contactless, instalat, in momentul de fata, in toate autobuzele din Sibiu. Costul biletului se plateste, in doar cateva secunde, direct din contul clientului si nu presupune niciun comision. Solutia este disponibila in toate autobuzele Tursib, in fiecare fiind instalate cate doua aparate contactless.

„Multe orase din lume au implementat sisteme electronice de plata a calatoriilor direct in mijloacele de transport, de regula utilizand sisteme proprietare”, spune Gabriel Ghita (foto), Business Development Manager CEE, in cadrul MasterCard Europe. „Beneficiile sunt evidente pentru regiile de transport, dar pot fi complicate pentru calatori, fiind nevoie de efort suplimentar pentru obtinerea titlurilor de calatorie. Plata calatoriei cu un card bancar, direct din contul personal, dupa ce te-ai urcat si te indrepti deja catre destinatie, este un mare pas inainte, intrucat elimina toate barierele care ar putea complica viata calatorilor, nefiind nevoie decat de un card bancar MasterCard PayPass sau Maestro PayPass, emis de orice banca din tara sau din lume.

In urma cu un an, in septembrie 2011, Tursib a devenit unul dintre pionierii platilor contactless la nivel mondial, iar Sibiu – primul oras din Europa care ofera posibilitatea de a calatori cu mijloacele de transport in comun, utilizand ca mijloc de plata cardurile MasterCard PayPass si Maestro PayPass, fara emitere de bilete.

S.C. TURSIB SA este societate pe actiuni, cu actionar unic Consiliul Local al Municipiului Sibiu. Pentru cresterea mobilitatii si a comoditatii calatoriilor in transportul public, societatea a montat, in toate cele 90 de autobuze, 181 de aparate contactless.  Au fost instruiti conducatorii auto si inspectorii de trafic despre modul de utilizare a dispozitivelor contactless, aceasta contribuind la apropierea de calatori. In perioada 14-16 octombrie a.c., sistemul va fi prezentat la conferinta UITP de la Bruxelles, de catre Directorul general al societatii Tursib, Dl. Adrian Popa, ca o componenta a prezentarii sistemelor de ticketing in orasul Sibiu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?