Packeta Romania isi propune pentru acest an dublarea retelei de puncte pick-up la peste 1.000 de locatii și cresterea cu pana la 50% a numarului de magazine online partenere

4 martie 2022

Packeta România, sucursala locală a Packeta Group, platformă digitală globală pentru comerțul online, a încheiat anul trecut cu o rețea de peste 500 de puncte pick-up. Estimarea de creștere la peste 1.000 de puncte, pana la finalul acestui an, are loc pe fondul cererii mari de locații de proximitate, de unde clienții magazinelor online partenere Packeta România își pot ridica produsele.

Obiectivul companiei din acest an vizează consolidarea prezenței cu puncte pick-up în orașele mari și extinderea rețelei și în restul localităților cu peste 20.000 de locuitori.

„Alegerea locațiilor pentru punctele pick-up ia în calcul sporirea rentabilității părților implicate, vadul pietonal, accesibilitatea ușoară în cadrul locației, existența, în locație, a unei conexiuni la internet și a unui computer, iar obiectul de activitate comercială al partenerului respectiv să se adreseze unui public cât mai larg,” explica Packeta.

Totodată, compania își propune în 2022 și o creștere cu până la 50% a numărului de magazine online partenere.

„În acest moment colaborăm cu peste 1.000 de magazine online și selleri persoane juridice.” – spune Alexandr Jeleascov, CEO Packeta România.

Adopția serviciilor de livrare alternativă crește în România. „În medie, rata de adopție în rândul clienților români  pentru livrare la puncte pick-up este de aproximativ 35% din totalul coletelor livrate și continuă să crească, pe măsură ce, tot mai mulți dintre aceștia, descoperă  avantajele în materie de costuri și flexibilitate,” potrivit Packeta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?