[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

OveIT selectata in competitia fintech „cel mai promitator start-up al anului”, la Gala NOCASH

7 mai 2019

„Oveit – Edge Payments”, este una dintre cele 10 companii selectate in finala competitiei „cel mai promitator start-up”, dedicat companiilor fintech, eveniment ce va avea loc in deschiderea Galei NOCASH, din 9 mai, la Teatrul National din Bucuresti.

Infiintata in 2016, compania ofera solutii tehnice ce permit migrarea de la o baza de date traditionala la una pe blockchain, oferind un produs hibrid menit sa faca tranzitia datelor in cateva zile.


Oveit este o companie ce ofera solutii de plati closed loop, folosindu-se de un sistem proprietar de distributed ledgers, precum si solutii de machine learning pentru detectia fraudei si autentificare biometrica (recunoastere faciala).

Clientii Oveit sunt companii din domeniul locatiilor de entertainment, evenimente mari, procesatori de plata si banci precum si lanturi de retail sau locatii turistice.

Vorbind despre problema pe care o rezolva solutiile propuse de Oveit, Mihai Dragan, COO-ul companiei, a declarat:
„In acest moment industria de plati functioneaza excelent la nivel centralizat. In acelasi timp lumea economica cere din ce in ce mai mult solutii decentralizate pentru operarea tranzactiilor in conditii de conexiuni instabile sau unde costul operarii depaseste oportunitatea. Folosind tehnologia Oveit clientii nostri pot opera in conditii de conexiune internet instabil, in medii nesecurizate si in cadrul economiilor inchise unde se proceseaza foarte multe tranzactii.”

Reprezentantul companiei mai spune ca in paradigma actuala a platilor de fiecare data cand o plata este procesata datele de identificare calatoresc mii de kilometri pana la punctul in care datele sunt procesate iar apoi se intorc pentru confirmare. In spatele interfetelor standardizate sta un sistem bazat pe o paradigma mainframe ce nu poate face fata schimbarii cerute de evolutia cresterii platilor si a numarului de dispozitive conectate (peste 22 mld. dispozitive IoT vor fi in functiune in 2023 iar o parte dintre acestea folosesc cantitati enorme de date).

„In acest context este nevoie de un strat de tehnologie la marginea infrastructurii de plati. Oveit ofera aceasta piesa de tehnologie. Tehnologia noastra poate functiona pe mai multe industrii iar cea in care evoluam in acest moment este cea a spatiilor de divertisment si a evenimentelor mari. Sistemul nostru poate functiona atat conectat la internet cat si printr-o retea privata locala.”, a mai precizat Dragan.

In prezent, compania este generatoare de venit, modelul de business fiind de tip B2B. De asemenea, compania a reusit atragerea a 350.000 euro pentru dezvoltare.
Model de business (customer Focus: B2B sau B2C): B2B

Competitia „cel mai promitator start-up” se va desfasura in deschiderea Galei NOCASH, eveniment dedicat recunoasterii liderilor din industria serviciilor financiare si de plati, ajuns la a XVIII-a editie.

Companiile care au fost selectate pot fi consultate aici.
Membrii juriului, reprezentanti ai celor mai importante cinci banci din Romania, ai schemelor de plata, procesatorilor de card dar si ai fondurilor de investitii, pot fi consultati aici.

Competitia fintech este sprijinita de Banca Transilvania (BT), singura institutie bancara din Romania care are dedicata o echipa pentru relatia cu sectorul fintech, cu pozitii de fintech relationship manager. BT, care este si institutia bancara cu cele mai multe investitii in companii locale de tip fintech, este partenerul principal al competitiei startup-urilor din cadrul Galei NOCASH.

Celalalt partener este FintechOS, companie specializata în dezvoltarea de soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, fintech care a inregistrat o crestere exponentiala in ultimii ani, atragand atentia fondurilor de investitii. Compania a atras pana in prezent 2 mil. euro si isi propune pentru 2019 atragerea a altor 5 mil. euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?