[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera – OTP Bank si Visa lanseaza inelul de plata in Republica Moldova. „Experienta de plata unica, rapida si sigura, cu efect WOW garantat.”

25 ianuarie 2024

Confecționat din ceramică de oxid de zirconiu – un material utilizat frecvent în calitate de înlocuitor al diamantelor – inelul de plată  poate fi utilizat pentru o perioadă de timp nelimitată, păstrându-și aspectul intact. Fiind produs dintr-un material inert, acesta nu provoacă iritații sau alergii. In plus, este rezistent la apă, temperaturi extreme, unde electromagnetice, praf, cădere și zgârieturi. Inelul nu are baterie și nu necesită încărcare, grației tehnologiei Passive NFC.

În premieră pe piața bancară din Republica Moldova, OTP Bank și Visa îți prezintă „o bijuterie tehnologică exclusivistă – inelul de plată (payment ring) dotat cu tehnologia NFC (Contactless), care încapsulează în mod securizat datele cardului Visa Platinum sau Visa Infinite, pentru o experiență de plată inedită” – potrivit paginii de prezentare dedicate produsului.


„Inelul de plată de la OTP Bank și Visa este un produs de excepție care-ți va permite să plătești fără efort, cu o simplă atingere a mâinii, la orice dispozitiv care acceptă plățile Contactless. Fie că te afli într-un restaurant, magazin, în preajma unui bancomat sau în orice destinație din țară sau străinătate, inelul de plată îți oferă o experiență de plată unică, rapidă, sigură și cu efect WOW garantat.” precizeaza banca, 

Inovație și design

Inelul de plată de la OTP Bank și Visa nu este doar o bijuterie elegantă, ci o combinație ideală între tehnologie revoluționară și design original, un accesoriu perfect pentru cei pasionați de inovații, călătorii, experiențe unice și exclusivitate incontestabilă.

Designul său elegant îl face potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați, iar culoarea neagră discretă se poate adapta oricărei ținute. În pofida aspectului minimalist, acesta este rezistent la apă, temperaturi extreme, unde electromagnetice, praf, cădere și zgârieturi, ceea ce-i permite să se integreze perfect oricărui stil de viață.

Inelele au diverse mărimi și sunt de tip „Comfort Fit”, ceea ce înseamnă că nu sunt plate pe interior, ci au o margine interioară curbată, mai moale, pentru a oferi mai mult confort în utilizarea zilnică.

Cum funcționează?

Inelul de plată de la OTP Bank este dotat cu un cip și antenă NFC miniaturale, încapsulate în interiorul inelului, pe care sunt înregistrate datele cardului bancar. Inelul nu are baterie și nu necesită încărcare, grației tehnologiei Passive NFC.

Pentru a plăti cu un astfel de inel, este suficient să îl apropii de ecranul terminalului de plată, deasupra simbolului contactless. Dispozitivul de acceptare a plății (terminal POS, bancomat, dispozitiv de autoservire, Tap2Phone, etc.) va reacționa la fel ca și în cazul plății cu un card fizic sau prin aplicațiile Google/Apple Pay, fiind aplicate aceleași limite de tranzacționare (pentru plățile Contactless care depășesc 1000 lei este necesară introducerea codului PIN).

Clienții care vor opta pentru acest produs inedit, vor primi cel puțin 2 (două) carduri Visa Platinum, emise la același cont de card. Unul dintre carduri (datele acestuia) va fi înregistrat pe inelul de plată, iar celălalt va fi emis pe plastic, pentru mai multă comoditate la efectuarea plăților online sau pentru acces în Lounge-urile din aeroporturile naționale și internaționale, unde este necesară prezența cardului fizic. Datele cardurilor vor fi diferite, permițând astfel delimitarea mai ușoară a tranzacțiilor.

Conturile de card pot fi deschise atât în lei (MDL), cât și în EURO sau Dolari americani (USD).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?