[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

OTP Bank România relansează cardul Visa Junior Plus prin extinderea vârstei minime a utilizatorilor până la 8 ani

4 septembrie 2023

Astfel, copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani se pot bucura acum de beneficiile propriului cont de economii și a cardului de debit atașat acestuia, cu costuri reduse.

„Cardul Visa Junior Plus este disponibil în lei sau euro, poate fi utilizat pentru plăți și retrageri numerar în Romania și în străinătate și poate fi atașat la contul „Junior Start”, (pentru utilizatori sub 14 ani) sau la contul „Junior Plus”, pentru utilizatorii de peste 14 ani, pentru care este disponibilă și aplicația mobilă OTP SmartBank.” potrivit comunicatului.


Pentru a nu expune utilizatorul la potențiale riscuri, cardul are setate limite standard si predefinite de utilizare, care pot fi modificate numai la cererea explicită a reprezentantului legal, precum și un set de restricții menite să protejeze de achizițiile frauduloase sau periculoase.

Astfel, au fost introduce restricții permanente pentru a preveni achizițiile inadecvate minorilor la anumite categorii de comercianți precum si posibilitatea de a primi alerte SMS privind tranzactiile efectuate de catre minor.

„Lansăm un instrument financiar simplu și eficient, care oferă generației următoare abilități esențiale de gestionare a banilor, precum și adoptarea unor obiceiuri responsabile de consum. Extindem astfel segmentul de vârstă pentru care oferim acest card de debit, iar tinerii pot beneficia acum, sub supravegherea părinților, de beneficiile bankingului modern. Cu măsuri cuprinzătoare de control al riscurilor și caracteristici complete de siguranță, acest card oferă tinerilor clienți și familiilor lor un început sigur pentru un viitor financiar echilibrat.”, a declarat Adrian Chichiță, Director al Direcției de Carduri, OTP Bank România.

Pentru a beneficia de cardul Visa Junior Plus, minorul, însoțit de reprezentanții săi legali, fie că este vorba de ambii părinți, de un părinte sau de un tutore, poate solicita emiterea cardului atașat contului la orice unitate OTP Bank România. Pentru emitere este necesară prezentarea documentelor personale de identitate ale minorului și ale reprezentanților legali, împreună cu formularele necesare puse la dispoziție în agenția bancară.

Cardul Visa Junior Plus are costuri zero pentru comisionul de emitere, comisionul lunar de administrare și pentru schimbarea codului PIN la bancomate. De asemenea, comisionul de retragere de la orice bancomat din România, pentru primele două tranzacții din fiecare lună, este zero.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?