[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

20 iunie 2024

OTP Bank România lansează o platformă de creditare ipotecară, bazată pe tehnologia de ultimă generație FLOWX.AI. „După doar 10 săptămâni de dezvoltare, noua platformă optimizează experiența de lucru a brokerilor parteneri, elimină necesitatea interacțiunilor fizice în sucursală și reduce semnificativ timpul de așteptare pentru clienții băncii.” – potrivit comunicatului.

„Experiența de creditare intermediată de brokeri este simplificată radical de FLOWX.AI care, într-un ritm de dezvoltare de 4-8 ori mai rapid decât orice altă tehnologie, i-a permis băncii să consolideze și să integreze, într-o platformă digitală unificată, peste 35 de procese de business și 20 de sisteme și baze de date interne și externe băncii, precum ANAF, Biroul de Credite și Centrala Riscului de Credit.” – precizeaza compania.


Reprezentantii FLOWX.AI spun ca noua platformă digitală a OTP Bank România „crește substanțial eficiența operațională, oferindu-le brokerilor parteneri un flux digital transparent și colaborativ, de la momentul inițierii procesului de creditare și până la aprobarea creditului ipotecar”.

„Brokerii au acum posibilitatea de a documenta profilul clientului, încărca și gestiona documentele personale și acordurile semnate, evalua eligibilitatea clientului prin prescoring, genera oferte și simula costurile creditului și planul de rambursare. Ei pot, de asemenea, transfera fișiere către ofițerii de credite și colabora direct cu aceștia. Angajații băncii beneficiază de o interfață comună, care le pune la dispoziție instrumente rapide pentru evaluarea documentației, comunicarea continuă cu brokerii și gestionarea solicitărilor, ofertelor și discount-urilor.” – mai precizeaza compania.

Băncile au nevoie să inoveze rapid, fără să trebuiască să își schimbe sistemele core existente. FLOWX.AI există ca să ofere băncilor o soluție flexibilă și versatilă, cu care să-și modernizeze rapid procesele, transformându-le în platforme digitale unificate pentru clienți și angajați. Înainte de FLOWX.AI, singurele variante erau fie soluții punctuale rigide, fie eforturi de dezvoltare costisitoare care, ulterior, creșteau exponențial volumul de lucru și costurile de mentenanță.“, afirmă Ioan Iacob – CEO și cofondator FLOWX.AI.

_____________

Fondată în 2021, FLOWX.AI a dezvoltat o tehnologie de modernizare și integrare bancară end-to-end care facilitează și accelerează modernizarea platformelor și a infrastructurii digitale bancare. Prin tehnologia AI Core în curs de brevetare, FLOWX.AI ajută băncile să construiască experiențe digitale moderne care se integrează ușor cu sistemele lor existente, facilitând apoi modernizarea sistemelor și a infrastructurii de bază. În trei ani, FLOWX.AI a dovedit că instituțiile financiare pot dezvolta în doar câteva săptămâni ceea ce realizau în ani și, astfel, pot avea un rol semnificativ în revoluția AI care redefinește și modernizează industria financiară. FLOWX.AI este folosită de companii mari și complexe din domeniul serviciilor financiare, precum Banca Transilvania, OTP Group, Vienna Insurance Group.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?