OTP Bank lanseaza o aplicatie care permite transformarea telefonului mobil in POS, pentru acceptarea platilor cu cardul

9 martie 2021

OTP Bank este a patra banca din Romania care lanseaza o aplicatie de tip SoftPOS, dupa Alpha Bank, CEC Bank si BCR.

Prin OTP POSibil, banca ofera un instrument care permite realizarea operațiunilor de acceptare la plată pe loc, „fără necesitatea unui terminal POS clasic și fără costuri de mentenanță sau consumabile suplimentare,” potrivit comunicatului.


Aplicația este compatibilă cu terminalele mobile cu sistem de operare Android, telefon mobil sau tabletă, și „este optimă pentru utilizarea în activitățile de curierat și livrări, servicii de transport în regim taxi și activități antreprenoriale, acolo unde mobilitatea afacerii este un factor-cheie,” precizeaza banca. 

OTP POSibil este implementată în parteneriat cu Mastercard și Visa și încorporează tehnologia denumită generic „SoftPOS”, care oferă mobilitate, rapiditate și flexibilitate în acceptarea la plată a cardurilor bancare contactless și a dispozitivelor de plată alternative, dotate cu tehnologia NFC, ușurând operațiunile de încasare. 

„OTP POSibil este o aplicație digitală inovatoare, creată special pentru cei care vor să încaseze plățile din mers, direct pe telefonul lor mobil, într-un mod sigur și rapid (…) Dezvoltăm soluții online moderne și flexibile, în conformitate cu transformarea comportamentului general față de shopping,” a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, divizia Retail.

Tranzacțiile și plățile digitale au o pondere de 93% din totalul tranzacțiilor din portofoliul OTP Bank, în cazul persoanelor fizice, și de 97% în cadrul companiilor.

_________________

Noua aplicație se înscrie în seria lansărilor de instrumente digitale ale OTP Bank, după ce în anul 2020 a introdus pe plan local serviciul Mobile Payments, care permite plata cu telefonul mobil sau alte terminale mobile compatibile, prin aplicațiile OTPay, pentru Android, și Apple Pay Wallet. Totodată, au fost actualizate serviciul de internet banking OTPdirekt și aplicația mobilă SmartBank. 

Aplicația OTP POSibil se instalează pe telefonul mobil în mod similar cu aplicația de plăți mobile OTPay și apoi poate fi accesată cu ajutorul datelor de conectare furnizate de OTP Bank prin email și SMS, conform „Contractului de acceptare la plată a cardurilor” semnat în prealabil cu banca.

Tranzacțiile sunt securizate prin tehnologii de criptare specifice terminalelor POS, pot fi urmărite direct în aplicație, iar încasările sunt procesate automat în contul utilizatorului în a doua zi lucrătoare după realizarea tranzacției.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?