[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

OTP Bank a înregistrat o creștere constantă de două cifre a numărului de clienți, în primele trei luni din acest an

10 mai 2021

OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat după impozitare de 7 milioane RON în primul trimestru din 2021, „marcând o creștere solidă comparativ cu primul trimestru al anului trecut”, când s-a înregistrat o pierdere de 11 milioane de lei ca urmare a suplimentării cu 48 de milioane a costurilor de risc în contextul COVID-19, potrivit comunicatului.

Suntem în plin proces de implementare a programului nostru de creștere organică, cu noi proiecte și dezvoltare de noi produse și servicii, în timp ce în primele trei luni am înregistrat o creștere constantă de două cifre pentru portofoliile de credite și depozite, precum și în cazul numărului de clienți. Sunt rezultate încurajatoare, care demonstrează efectul programului nostru de investiții din primul trimestru, al majorării de capital realizate la începutul anului și alte evoluții importante, precum extinderea rețelei de sucursale cu un nou centru în Timișoara sau lansarea de noi produse, cum ar fi creditul de nevoi personale integral online,” a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank România.

Ȋn conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 15,6 miliarde lei, în creștere cu 18% față de nivelul consemnat în luna martie 2020.  

În primele trei luni ale acestui an, OTP Group a înregistrat un profit consolidat ajustat de 117 miliarde HUF (1.564 milioane RON), iar profitul contabil a fost de 93 miliarde HUF (1.260 milioane RON).

Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (56 miliarde HUF/ 756 milioane RON), DSK Bank din Bulgaria (18 miliarde HUF/ 247 milioane RON), Croația (5 miliarde HUF/ 69 milioane RON), Ucraina (8,8 miliarde HUF/ 119 milioane RON), Serbia (6,8 miliarde HUF/ 91 milioane RON), Rusia (8 miliarde HUF/108 milioane RON), Muntenegru (2 miliarde HUF/ 27 milioane RON), Moldova (1,5 miliarde HUF/ 20 milioane RON) și subsidiara din Albania (1 miliard HUF/ 14 milioane RON).

Romania si Rusia sunt singurele subsidiare ale grupului OTP care au reusit sa elimine pierderea din Q1 2020 si sa treaca pe profit in Q1 2021. Romania are insa cea mai mica contributie la profitul grupului, dupa Slovacia.

Rezultatele complete ale OTP Bank România sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Raportul complet publicat de OTP Bank Plc. poate fi consultat aici

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?