[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ordonanta care modifica OUG 114/2018 a fost publicata vineri in Monitorul Oficial, fara avizul Bancii Centrale Europene

1 aprilie 2019

Vineri 29 martie, Guvernul a publicat in Monitorul Oficial Ordonanta de modificare a OUG114/2018, care legifereaza modul de aplicare a taxei pe activele bancare. Actul a fost publicat fara avizul Bancii Centrale Europene, intrucat Guvernul anticipeaza ca acesta va fi favorabil, deoarece exista avizul de la BNR. Ce se va intampla totusi daca raspunsul BCE nu va fi favorabil?

„S-a decis în Guvern să adoptăm această ordonanţă de urgenţă fără avizul acestei instituţii (n.r. Banca Centrala Europeana), deoarece există aviz de la Banca Naţională, ştiind foarte clar că şi avizul de la Banca Centrală Europeană va fi favorabil“, a declarat Eugen Teodorovici, la finele şedinţei de guvern de vineri, potrivit news.ro.

Declaratia vine dupa ce in 27 martie acelasi ministru al finantelor declara ca a primit avizul BCE.

Reprezentanţii BCE au declarat, joi după-amiază, că nu şi-au dat avizul pentru modificarea taxei de activele financiare ale băncilor, deoarece au nevoie de mai mult timp pentru a emite o opinie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?