[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange si BRD testeaza platile mobile prin integrarea tehnologiei NFC in cartela SIM

21 iunie 2012

21 iunie 2012Orange Romania si BRD – Groupe Société Générale au lansat in premiera in Romania un proiect pilot care isi propune sa testeze solutia Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM. Peste 100 de persoane ce detin un cont bancar la BRD  au primit telefoane mobile Blackberry si SIM-uri speciale cu capabilitati NFC pentru a le utiliza la plata produselor si serviciilor la comerciantii acceptanti.

Platile vor fi posibile la cele peste 2.000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD – Groupe Société Générale la comerciantii din toata tara, precum si la orice alt comerciant din tara si din strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard. Clientii vor putea efectua usor si in siguranta plati folosind telefonul mobil pentru a achita cumparaturile din supermarketuri, restaurante fast-food, farmacii sau pentru accesul la metrou.

Tehnologia NFC va oferi utilizatorilor noi experiente in special in ceea ce priveste efectuarea de plati, accesul in mijloacele de transport sau utilizarea cardurilor de loialitate, urmand ca in viitor toate acestea sa fie integrate de SIM-ul Orange. In loc sa foloseasca  bani lichizi pentru a plati produse sau bilete de transport, clientii vor putea sa apropie telefonul de cititorul contactless si sa porneasca imediat mai departe.

“Aceasta initiativa aduce o tehnologie noua cu potential, atat in Romania, cat si in strainatate, si reconfirma dorinta noastra, ca lider si ghid in lumea digitala, de a aduce clientilor servicii inovatoare si de calitate. Telefoanele mobile sunt mereu prezente in vietile noastre, asa ca pot fi folosite atat ca instrumente de plata, cat si pentru a aduna informatii sau pentru a oferi acces in cladirile de birouri. Dorim sa oferim experienta NFC tuturor clientilor, asa ca vom dezvolta parteneriate care sa le permita sa beneficieze de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie inovatoare”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

“Platile trebuie sa fie simple si sigure, iar cea mai importanta miza pentru noi este sa raspundem nevoilor clientilor cu solutii inovatoare precum tehnologia NFC. Acest produs ne va permite sa servim mai bine nevoile clientilor nostri si sa oferim noi beneficii comerciantilor. Prin aceasta initiativa dorim sa dezvoltam parteneriate si sa oferim clientilor nostri cele mai eficiente si avansate metode de plata”, a spus Gheorghe Marinel, Director General Adjunct al BRD-Groupe Société Générale.

Proiectul pilot va dura aproximativ 4 luni, utilizatorii fiind selectati din randul angajatilor bancii din Bucuresti, dar si ai Orange, la care s-au adaugat cativa colaboratori externi. S-a optat pentru smartphone-uri marca Blackberry intrucat acestea erau telefoane certificate Mastercard NFC la momentul cand a fost initiat proiectul. In prezent, solutia functioneaza pe orice tip de telefon cu capabilitati NFC dar BRD este certificata doar pe BlackBerry.

Grupul France Telecom – Orange este printre primii promotori ai tehnologiei NFC in Europa, prin lansari si proiecte de testare in toate marile piete, precum Franta, Marea Britanie, Polonia si Spania. Orange este lider de piata in Romania cu 10,087 milioane de clienti si venituri de 220 milioane de euro la 31 martie 2012. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 226 milioane de clienti pe cinci continente.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?