[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange Romania studiaza posibilitatea de a deveni IFN

29 noiembrie 2011

29 noiembrie, 2011 – Integratorii care proceseaza pentru companiile de telefonie mobila evalueaza piata platilor pin SMS la aproximativ 6 milioane Euro. Cu un grad de tranzactionare in crestere, tranzactiile inregistrand peste 70.000 de operatiuni de plati prin SMS in septembrie a.c., Orange Romania detine o cota de piata de peste 40% si studiaza posibilitatea de a deveni IFN.

„Valoarea platilor prin SMS in 2011 se ridica la 2,6 mil. Euro, valoarea medie a unei tranzactii fiind de 4,6 Euro”, a declarat Gabriela Voinea, senior product manager  Orange Romania, in cadrul conferintei „Mobile payments, evolutie sau revolutie”, organizata de catre FinMedia.

Dupa ce in martie 2007 Orange lansa prima metoda de plata prin SMS din mediul online, in februarie 2009 venea cu o noua premiera: primul serviciu de plati pentru parcare din Romania – in colaborare cu municipalitatea din Timisoara. Ultima premiera a venit in iunie 2010, odata cu lansarea primului serviciu de plati pentru transportul in comun, in colaborare cu Metrorex.

Orange Romania a ajuns la peste jumatate de milion de tranzactii pentru 2011, oferind posibilitatea microplatilor pentru mii de comercianti.

“Oferim o optiune importanta comerciantilor interesati de monetizarea afacerii lor pentru vanzarea produselor cu preturi mici”, a declarat Voinea. “Pentru ei, platile prin SMS sunt o alternativa imediata de adresare a marei mase de clienti persoane fizice”.

In structura platilor prin SMS, 37% sunt utilitati publice, gen parcari, transport comun si roviniete iar 63% sunt alte plati, in principal plati online care ajuta comerciantii sa-si monetizeze serviciile.

Plata parcarilor prin SMS este posibila abonatilor Orange in Timisoara, Oradea, Targu-Mures iar in Alba Iulia se poate plati chiar calatoria prin transportul public. Urmatorul oras care va permite plata parcarilor prin SMS este Bistrita iar din ianuarie 2012 si in Bucuresti.

Dintre cei peste 10 agregatori care proceseaza tranzactiile de plati prin SMS pentru Orange, primii doi sunt Mediasat si Piconet (firma care a lansat aplicatia Tpark pentru plata pacarilor) cu o pondere de 28% si respectiv  14% din total tranzactii.

Gabriela Voinea: „In prezent este o mare presiune din partea clientilor pentru a mari plafonul unei plati prin SMS de la 10 la 20 de Euro”. Sunt insa riscuri de neincasare a facturilor de la clienti pe care compania nu doreste sa si le asume deocamdata in conditiile in care rata „bad debt” este de „pana in 5%”.

Despre planurile de viitor ale companiei, oficialul Orange a mai declarat ca „in curand vom introduce mai multe tarife pe acelasi numar, ceea ce va incuraja platile prin SMS”. De asemenea, Orange studiaza posibilitatatea de a deveni IFN.

Interventia NOCASH la eveniment:

http://www.privesc.eu/Arhiva/7728/Mobile-Payments–Evolutie-sau-Revolutie–Sergiu-Cone–no-cash-ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?