[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange relanseaza pilotul cu Metrorex la care s-a renuntat in martie 2011

30 ianuarie 2012

30 ianuarie, 2012 – De astazi, clientii Orange pot plati o calatorie cu metroul prin SMS la un singur numar (1700), iar confirmarea platii o primesc imediat, tot prin SMS. In proiectul pilot anterior, care presupunea trimiterea unui SMS la trei numere diferite, functie de numarul de calatorii, pretul unei calatorii era cu pana la 30% mai mic.

Orange Romania, in parteneriat cu Metrorex lanseaza in premiera nationala sistemul de plata si acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur numar scurt, disponibil atat prin sms, cat si apel, exclusiv in reteaua Orange.

Clientii pot opta pentru achizitionarea a 2 sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt 1700. Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru 2 – 0.90 euro, iar la cumpararea a 10 calatorii pretul este de 2,20 euro. Aditional, calatoriile se pot cumpara si prin SMS la numarul 7477.

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul pe peron.

In prima etapa, serviciul este disponibil in statiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozavesti si Politehnica.

De asemenea, in cazul in care clientul doreste sa afle informatii despre numarul calatoriilor ramase si despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 si va primi inapoi un mesaj scris cu informatiile solicitate.

“Pentru solutia de plata cu mobilul a calatoriei la metrou am inceput proiectul pilot din 2010. Acum serviciul aduce avantajul ca poate fi accesat printr-un singur numar, usor de retinut, usor de utilizat, prin apel telefonic si SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plata si acces prin folosirea numarului scurt 1700 si pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare.” a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange Romania.

In pilotul initial, plata calatoriei cu metroul prin telefonul mobil presupunea trimiterea unui SMS la mai multe numere de telefon, in functie de numarul de calatorii, in schimbul caruia se primea un mesaj multimedia cu un cod ce tinea loc de bilet. Codul trebuia scanat la un aparat special amplasat in zona de acces la metrou. Orange a renuntat oficial la acest sistem in martie 2011.

Tarife (fara TVA)/sistem Sistemul anterior Sistemul actual
O calatorie 0,36 Euro 0,50 Euro
Doua calatorii 0,63 Euro 0,90 Euro
10 calatorii 1,83 Euro 2,20 Euro

Sursa: Orange

In plus, incepand cu 01 februarie 2012 clientii Orange pot plati prin SMS parcarea in zona amenajata la Ateneul Roman din Bucuresti. Prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la 7577, clientii pot plati o ora de parcare la tariful de 0,40 euro, la care se aplica TVA pentru abonatii Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primariei Bucuresti.

In prezent, clientii Orange pot plati deja parcarea cu ajutorul telefonului mobil in orasele Bistrita, Oradea, Satu Mare, Targu Mures si Timisoara.

Update

Si cei care sunt abonati la Vodafone sau au cartele de la aceasta companie de telefonie mobila vor putea plati biletul de metrou prin SMS. Pentru plata unei calatorii ei vor trebui sa trimita un SMS la numarul 7477, pentru doua la 7492, iar pentru zece calatorii la 7490. Tarifele si statiile de acces vor fi aceleasi ca si in cazul abonatilor Orange.

Odata ce au platit calatoria prin SMS, pentru a avea acces in statia de metrou, utilizatorii Vodafone trebuie doar sa apeleze numarul gratuit 1700 si sa apropie telefonul, in timpul convorbirii, de dispozitivul de validare dedicat, aflat la intrarea statiei de metrou.

Comentarii (1)
  1. Claudiu SUMA spune:

    cam complicat suna, dar sper sa aiba succes!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?