Orange Money lanseaza optiunea de transferuri valutare in aplicatia mobila. Compania va lansa in acest an si serviciul de plati instant, astfel ca banii din conturile bancare* vor putea alimenta contul de Orange Money in timp real.

17 februarie 2020

Update: De acum, utilizatorii Orange Money pot face transfer în 18 valute direct din contul de lei, către o persoană fizică sau juridică, în România sau în străinătate.

„Transferurile au comision 0 și sunt realizate la un curs valutar avantajos, iar pentru orice clarificare, clienții beneficiază de suport local 24/7 în limba română.”, potrivit comunicatului.


Monedele incluse sunt: Euro (EUR), Dolar american (USD), Lira sterlină (GBP), Franc elvețian (CHF), Dolar canadian (CAD), Dolar australian (AUD), Leva bulgarească (BGN), Coroana cehă (CZK), Coroana daneză(DKK), Kuna croată (HRK), Forint maghiar (HUF), Yen japonez (JPY), Coroana norvegiană (NOK), Dolar neo-zeelandez (NZD), Zlot polonez (PLN), Coroana suedeză (SEK), Baht thailandez (THB), Lira turcească (TRY).

Transferul valutar este uşor de realizat din aplicația Orange Money urmând pașii: 1) Introducerea sumei și selectarea valutei, 2) Completarea informațiilor despre beneficiar si 3) Autorizarea transferului prin utilizarea amprentei, Face ID-ului sau prin introducerea PIN-ului.

„Românii au nevoie de simplitate și transparență, în special când vorbim despre servicii financiare. Piața schimburilor și transferurilor valutare nu este încă suficient de flexibilă, iar un împrumut bancar în altă monedă decât RON sau trimiterea banilor în România sau în alte țări înseamnă de multe ori conturi dedicate și comisioane extra. Pentru aceste tipuri de nevoi, Orange Money oferă de astăzi cea mai ușoară experiență de plată în aplicația mobilă” a declarat Haris Hanif, CEO Orange Money România. 

Orange Money este o alternativă digitală la serviciile bancare tradiționale, prin intermediul căreia clienții pot efectua de pe telefon orice operațiune tipică unui cont bancar:

.  Transferul de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon sau către/din orice IBAN în lei din România, prin intermediul contului cu cod IBAN individual Orange Money

.  Plăți prin card de debit fizic și virtual

.  Plăți NFC pentru telefoanele cu Android și iOS, și pentru ceasurile compatibile Garmin, Fitbit și Apple

.  Reîncărcarea cartelelor Orange PrePay

.  Alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat în aplicație, gratuit.

.  Achitarea facturilor Orange sau de la peste 70 de companii de utilități

Clienții Orange Money beneficiază și de:

. 4GB bonus (trafic de internet) pentru cei care dețin un abonament Orange și deschid cont în aplicația Orange Money

.  10% bani înapoi în cont (în limita a 40 lei lunar) la plata facturilor Orange și la reîncărcările PrePay Orange prin intermediul aplicației mobile Orange Money

. dublarea punctelor de loialitate Thank You pentru plata facturii Orange, precum și extra puncte la fiecare tranzacție cu Orange Money, prin cardul de debit Classic sau Platinum sau din contul digital, însumând maxim 90 euro anual, dacă sunt utilizate în magazinul online Orange pentru cumpărarea unui telefon împreună cu prelungirea abonamentului.

.  o nouă soluție de finanțare prin creditul My Reserve pentru achiziție de telefoane sau accesorii în magazinele Orange.

###

Compania a mai anuntat ca intentioneaza ca serviciile Orange Money sa fie oferite catre marea masa a clientilor potentiali – nu doar celor care au abonamente Orange.

De asemenea, vor fi lansate o serie de alte servicii care vizeaza platile instantanee (pana la sfarsitul acestui an) si open banking.

*Pana in acest moment, doar BT, CEC Bank, BCR si Libra Internet bank au lansat serviciul de plati instant. Prin urmare, doar clientii acestor abnci isi vor putea transfera banii in timp real in contul Orange Money, atunci cand serviciul va fi pus la dispozitia clientilor.

Pe termen mediu, compania intentioneaza sa se lanseze si in activitatea de microfinantare pe segmentul IMM-urilor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash