[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange Money decide o noua majorare de capital si extinderea obiectului de activitate cu operatiuni de debitare curenta a contului

5 septembrie 2018

Orange Money, companie înfiinţată de Orange, liderul pieţei locale de comunicaţii mobile, pentru a gestiona furnizarea de servicii de plăţi şi de transfer de bani de pe telefonul mobil, a primit în iulie încă 23 de milioane de lei (5 mil. euro) de la compania de telecom, pentru a finanţa extinderea operaţiunilor.

De asemenea, compania si-a suplimentat obiectul secundar de activitate, scrie profit.ro. Potrivit modificărilor aduse actului constitutiv al firmei, Orange Money va furniza servicii care permit depunerea/retragererea de numerar într-un cont de plăți, precum și toate operațiunile necesare pentru funcționarea acestuia, operațiuni de debitare directă și de plată printr-un card de plată programată, precum și emiterea și/sau acceptarea la plată a instrumentelor de plată.

La finele anului 2017, Orange Money a efectuat pregătirile legale pentru a putea începe să intermedieze operațiuni financiare. “Ca urmare a completării obiectului de activitate al societății se aprobă schimbarea obiectului principal de activitate al Orange Money: cod CAEN 6499 – Alte intermedieri financiare n.c.a.: A. emiterea de monedă electronică; B. operațiuni de plată cu monedă electronică în cazul în care fondurile nu sunt acoperite printr-o linie de credit; C. operațiuni de transfer-credit; C. remiterea de bani cu următorul obiect principal de activitate: cod CAEN 6492 – Alte activități de creditare, respectiv Acordare de credite de consum și microcredite (…).”

Infiintata in noiembrie 2014, Orange Money a inregistrat cinci operatiuni succesive de crestere a capitalului, aportul in numerar fiind de 60,5 mil. lei. Prima majorare a fost de 6,73 mil. lei decisa in 7 septembrie 2015. In urma acestei decizii, capitalul social al societatii a crescut de la 2.050.000 lei la 8.780.000 lei.

In 21 iunie 2016, s-a decis o noua majorare de 10,68 mil. lei prin emisiunea unui numar de 1.068.000 parti sociale noi, avand o valoare nominala de 10 lei. Astfel, capitalul social al societatii ajungea la valoarea de 19.460.000 lei.

In cursul anului 2017 au avut loc chiar doua asemenea majorari. In luna mai cu un nou aport de 11,25 mil. lei si in luna noiembrie, cu o majorare a capitalului social cu 31,85 milioane de lei. Aceasta ultima majorare a dublat practic sumele invcestite pana in acel moment, capitalul social ajungand la 62,56 mil. lei, prin aport în numerar.

Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobile, a anunțat în noiembrie 2016 că a lansat serviciul Orange Money, prin intermediul căruia utilizatorii pot plăti facturi de utilități, reîncărca opțiuni pentru cartele preplătite de telefonie mobilă și pot primi și transfera bani. La finele lunii martie 2017, Orange Money avea 41.000 de clienți, conform datelor publicate de operatorul telecom.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?