Open banking oferit de „batrana doamna”: CEC Bank permite clientilor proprii sa-si consulte conturile din noua institutii diferite, direct din aplicatia mobila

Premium
25 martie 2021

Update – Conturile externe pot fi adăugate direct din aplicația Mobile Banking a CEC Bank, în trei pași simpli: din meniul principal, se accesează opțiunea Conturi/Adaugă conturi de la alte bănci, se selectează banca dorită și se confirmă accesul, folosind datele de autentificare stabilite în relația cu banca la care e domiciliat contul. Ulterior, soldurile conturilor externe și listele tranzacțiilor vor fi disponibile direct în aplicația de Mobile Banking a CEC Bank, fără a mai fi necesară accesarea și autentificarea în alte aplicații. Serviciul este accesibil gratuit, fără comisioane suplimentare.

Verificarea soldului conturilor este cea mai frecvent accesată funcționalitate pe Mobile Banking, iar în medie, un utilizator activ își verifică soldul conturilor de trei ori pe săptămână. Sperăm că prin deschiderea accesului către conturile de la alte bănci și instituții financiare, să oferim un plus de confort și rapiditate clienților, care vor avea astfel acces la situația financiară completă agregată dintr-un singur loc: aplicația Mobile Banking a CEC Bank”, a declarat Mugur Podaru, director Operațiuni la Distanță în cadrul CEC Bank.


Aplicația de Mobile Banking a CEC Bank a înregistrat o dublare a numărului de utilizatori și o creștere de peste 110% a numărului de tranzacții în 2020.

_____________

Acum in CEC Bank Mobile Banking iti vezi conturile deschise la principalele banci din Romania precum si la un fintech. Este mult mai simplu pentru tine sa-ti vizualizezi soldul si tranzactiile de la alte banci intr-o singura aplicatie,” este mesajul publicat de „batrana doamna” in App Store.

Institutiile la care pot fi vizualizate informatiile, direct din aplicatia de mobile banking a CEC Bank sunt: BT, BCR, Raiffeisen, BRD, Unicredit, ING, Libra Bank, Alpha Bank, dar și Revolut.

Desi a intrat in piata cardurilor in ianuarie 2006, la peste 10 ani distanta de la emiterea primului card de catre Bancorex, CEC Bank a reusit sa recupereze si se dovedeste acum una dintre cele mai deschise banci catre digital banking.

In premiera pentru piata romaneasca, banca a venit cu doua servicii in ultimii doi ani: platile instant in aprilie 2019 si AliasPay, in aceasta luna. Primul permite transferul fondurilor la nivel interbancar, cont-la-cont, in maxim 10 secunde, pentru valori de pana in 50.000 lei / tranzactie. Cel de-al doilea serviciu permite transferul fondurilor pe baza numarului de telefon mobil si nu a codului IBAN.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?