[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Open banking: BCR și Auchan lansează o soluție digitală pentru salariu în avans, pana la 50% din zilele lucrate, direct din aplicatia George

27 decembrie 2023

Disponibila din noiembrie, noua funcționalitate le permite celor peste 7300 de angajați Auchan să aibă acces imediat la cel mult 50% din salariul aferent zilelor deja lucrate, ori de câte ori au nevoie, indiferent că-și încasează sau nu salariul la BCR.

„Banii se primesc imediat, fără niciun cost, prin platforma digitală George, soluția fiind disponibilă 24/7. Sistemul digital de plată a salariului în avans este implementat în premieră de Banca Comercială Română alături de Auchan, dar va putea fi adoptat, prin BCR, de orice companie din România care își dorește acest beneficiu pentru angajații săi.” potrivit comunicatului


Este o premieră absolută pentru piața din România și reprezintă încă o dovadă a avantajelor pe care open-bankingul le poate aduce atât companiilor, cât mai ales oamenilor obișnuiți, indiferent de domeniul de activitate. Prin deschiderea API-urilor și integrarea datelor, putem oferi soluții financiare end-to-end și putem diversifica beneficiile – totul digital, cu acces imediat și disponibilitate permanentă. (…) Soluția îi poate ajuta să evite îndatorarea în situațiile de urgență, prin accesarea unui credit sau a unui descoperit de cont, și îi îndemnăm să o folosească prudent și responsabil pentru asigurarea sănătății financiare a familiei pe termen scurt, mediu și lung.” a declarat Mihai Sandu, Șef Departament Vânzări Digitale și Parteneri, BCR.

„Funcționalitatea este disponibilă pentru toți salariații Auchan România, indiferent dacă își încasează sau nu salariul la BCR. În cazul în care nu dispun de un cont BCR, își pot deschide imediat unul, de pe telefon, tabletă sau calculator – 100% online, fără să fie nevoiți să ajungă într-o unitate bancară – urmând să beneficieze de o ofertă specială, cu 6 luni de comisioane zero de administrare lunară.” se mai precizeaza in comunicat.

Crearea și implementarea acestui beneficiu  au reprezentat un demers complex, implicând mai multe departamente din cadrul organizației noastre, precum și colaborarea cu echipele BCR. (…) Prin dezvoltările care au fost făcute în aplicația George, dar și în sistemul nostru de salarizare, banii de avans ajung în contul BCR al angajatului instant, la orice ora din zi și din noapte. De asemenea, faptul că acest beneficiu este la îndemâna tuturor angajaților, și nu numai al celor care încasează salariul la BCR, este un plus pentru noi toți.” a declarat Mona-Lisa Jorascu – Responsabil Personal și Plăți, Auchan România.

Soluția de salariu în avans poate fi accesată de angajații Auchan România din platforma de digital banking George, prin Magazinul George. Pașii se prezinta dupa cum urmeaza:
. Salariații selectează & confirmă formal compania angajatoare;
. Aleg contul pentru plata salariului, în cazul în care dispun de mai multe;
. Completează suma dorită, aceasta fiind verificată de George în sistemul financiar-contabil al companiei;
. Confirmă, moment urmat de alimentarea imediată a contului selectat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?