[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Omnicredit desemnată cea mai bună platformă de microfinanțare digitală din Europa Centrală și de Est de către SME Banking Club

5 decembrie 2023

În acest an, Omnicredit a semnat peste 1200 de contracte cu o valoare a finanțărilor de peste 200 de milioane de lei, iar pentru anul următor vizează extinderea portofoliului de produse cu o diversificare pe orizontală și o creștere organică cu 30% a volumului de finanțare, precum și îmbunătățirea platformei de finanțare.

Omnicredit, prima platformă românească fintech de microfinanțare, scoring și factoring, este câștigătoarea premiului Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, în categoria “The Best Lending Digital Solution in the CEE Region”, acordat de asociația SME Banking Club.


Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 29 noiembrie în Cracovia. La această categorie au fost nominalizate 34 de companii din țări precum Turcia, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria și Slovacia, Omnicredit situându-se pe primul loc împreună cu Lemonero, un fintech de origine cehă. 

Pentru acordarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, au fost luați în considerare 18 indicatori, precum multitudinea pașilor pe care clientul trebuie să-i urmeze pentru accesarea finanțării, facilitatea procesului, automatizarea procesului de aprobare, obținerea semnăturii digitale și posibilitatea semnării online.

Suntem recunoscători pentru această reușită și ne propunem să rămânem lideri în piața microfinanțărilor exclusiv online. În continuare, dorim să contribuim la dezvoltarea sectorului fintech autohton și poziționarea acestuia pe plan internațional, consolidând încrederea investitorilor în companiile românești pentru a stimula inovația și concurența în domeniul finanțărilor digitalizate”, a declarat Elisa Rusu, CEO Omnicredit.

___________

Fondata in 2010, SME Banking Club este o asociație alcătuită din bancheri cu scopul de a oferi informații relevante despre serviciile și produsele pe care băncile și companiile financiare le oferă întreprinderilor mici și mijlocii. Între 29-30 noiembrie, asociația a susținut evenimentul CEE23 SME Banking Conference, în cadrul căreia a acordat premii în categorii multiple companiilor din Europa Centrală și de Est care s-au remarcat pentru inovație, rapiditatea procesului, accesibilitate și calitate. 

Omnicredit este un fintech românesc ce susține antreprenorii prin acordarea finanțării de până la 250.000 de lei, printr-o soluție 100% digitală. Compania are în prezent patru categorii de produse, factoring, scontare, microcredite și linia de credit pentru plata furnizorilor, destinate IMM-urilor care întâmpină dificultăți în accesarea finanțării tradiționale.

Inființată în 2019, Omnicredit este prima platformă de microfinanțare din România ce oferă produse de factoring, scontare și microfinanțare. În 2022 a acordat finanțări în valoare de aproximativ 30  milioane euro companiilor românești.

Acțiunile Omnicredit sunt deținute în proporție de 15% de către Elisa Rusu și 85% de către fondul de investiții Reconstruction Capital II LTD, listat pe secțiunea AIM a Bursei de Valori din Londra și controlat de omul de afaceri Ion Florescu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?