Omer Tetik, Banca Transilvania: „In curand vom anunta 1 mil. de utilizatori BT Pay”

Premium
14 iulie 2020

In numai sase luni, Banca Transilvania si-a dublat numarul de utilizatori ai aplicatiei proprii de wallet bancar. Astfel, numarul de clienti ai Bancii Transilvania care utilizeaza BT Pay a crescut de la 500.000, la sfarsitul anului trecut, la aproape un milion in prezent.

La finele lunii martie, banca atingea deja pragul de 600.000 de clienti insa pandemia a fost un real catalizator in gradul de adoptie al platilor mobile in randul clientelei proprii.

„In curand vom anunta 1 mil. de utilizatori BT Pay”, a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, in cadrul videoconferintei ZF Bankers 2020.

Pe zona digitala, Omer Tetik spune ca „am invatat foarte multe de la fintech-uri despre agilitate” si ca banca va fi obligata sa investeasca in continuare in fintech, astfel ca pe viitor vom vedea si mai multe aplicatii.

Suntem pe un drum de unde nu avem întoarcere. Suntem obligaţi să investim în tehnologie pentru clienţii noştri.

Cat priveste dezvoltarea strategica, din perspectiva cotei de piata, banca isi propune sa creasca organic in acest an, fara noi achizitii. Deocamdată Banca Transilvania are o cotă de piaţă în jur de 17%, în creştere.

În 2020 este aproape imposibil să vorbim de achiziţii, nu cred că vor fi investitori în piaţă. Nu avem ţinte. Ne bucurăm de creştere organică. Nu cred că ajungem la 20% în 2020. Nu avem o ţintă de cotă de piaţă. Scopul principal este să susţinem clienţii, să-i asigurăm că pot susţine activitatea, apoi venim cu ţinte agresive. Trebuie să vedem în ce direcţie merge economia.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?