OLX Group va prelua KIWI Finance pentru a se extinde astfel si in zona de finantare, pana la sfarsitul anului. Daca este de acord si Consiliul Concurentei.

21 octombrie 2020

OLX Group, prezent în România cu brandurile Olx, Storia şi Autovit.ro, intenţionează să cumpere KIWI Finance, cel mai mare broker de credite de pe piaţa locală, aflat în prezent în portofoliul fondului de investiţii suedez Oresa, potrivit ZF.

„Această potenţială tranzacţie reprezintă un pas important în evoluţia OLX Group, adăugând servicii de finanţare la portofoliul companiei din România. Cu sprijinul noului acţionar, Kiwi Finance îşi propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleaşi obiective generale de creştere: extinderea geografică la nivel naţional, eficientizarea proceselor operaţionale şi extinderea reţelei de parteneri financiari cu care colaborează”, se menţionează în comunicat.

Achiziţia KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creştere a pieţei din România şi din dorinţa de a extinde serviciile oferite clienţilor noştri în zona de finanţare,”, a declarat Marcin Urbanczyk, CEO OLX Group Europe.

Tranzacția este programată să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenței. Odată cu acordul Consiliului Concurenței, OLX Group va fi unicul acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat.

Kiwi Finance a fondat de către Anca Bidian în 2003, iar în 2007 Oresa a achiziţionat pachetul principal de acţiuni al companiei. În cei 17 ani pe piaţă, KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?