[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Okazii.ro introduce plata cu cardul în sute de magazine online

29 aprilie 2010

29 aprilie 2010 – Produsele din magazinele Okazii.ro vor putea fi plătite online, în urma parteneriatului pe care cel mai mare site de comerţ online din România l-a încheiat cu mobilpay.ro, procesator autohton de tranzacţii online prin card bancar şi plăţi prin SMS. Se estimează că, pâna la sfârşitul anului, pe Okazii.ro vor fi disponibile peste 1 500 000 de produse, din care vor putea fi plătite cu cardul peste 300 000.

Okazii.ro, cea mai mare platformă de comerţ online din România, cu peste 1000 de magazine înregistrate, 840 000 de produse disponibile şi 2,3 milioane de vizitatori unici lunar oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a plăti cu cardul pentru cea mai mare varietate de produse din online-ul românesc.

Okazii.ro şi Netopia Sistem, operatorul mobilpay.ro, estimează că cele mai tranzacţionate produse prin intermediul plăţii cu cardul vor fi telefoanele mobile şi laptopurile.

În acest moment, conform oficialilor Okazii.ro, în cadrul celui mai accesat magazin virtual din România, vizitatorii sunt interesaţi cu precădere de computere, telefoane mobile, accesoriile auto-moto, electronice, îmbrăcăminte şi încălţăminte. De asemenea, printre cele mai căutate produse se află şi obiectele de colecţie.

„Implementarea proiectului pentru Okazii.ro a fost o adevărată provocare pentru mobilpay. Consider că parteneriatul cu cel mai mare magazin online din România reprezintă un mare pas înainte pentru comerţul electronic local şi o nouă abordare pentru plăţile cu cardul din .ro”, a declarat Antonio Eram, Founder&CEO al Netopia Sistem.

Prin parteneriatul încheiat cu mobilpay, magazinele din Okazii.ro vor putea beneficia de unelte de plată cu cardul gata implementate, cât şi de un comision unic, indiferent de volumul de tranzacţionare, de 2,6% din valoarea produsului sau serviciului, în cazul decontării la 15 zile de la finalizarea plăţii.

“Okazii.ro este primul site din România care oferă plata cu cardul în sute de magazine. Vom pune la dispoziţia cumpărătorilor cea mai mare diversitate de produse care vor putea fi plătite cu cardul. Noua modalitate de plată va creşte credibilitatea magazinelor din Okazii.ro, fapt ce se va reflecta şi în volumul de tranzactii. Okazii.ro a ales mobilpay.ro pentru că s-a dovedit cea mai eficientă soluţie locală pentru plăţile online”, a declarat Virgil Gînjău, Project Manager Okazii.ro. Acesta a subliniat că noul sistem implementat va aduce un plus de imagine magazinelor, pe lângă costurile mai mici de gestionare a tranzacţiilor. Gînjău estimează că numărul comenzilor şi al magazinelor de pe Okazii.ro va creşte o dată cu implementarea plăţii cu cardul.

Okazii.ro, website deţinut de NetBridge Services, este numărul unu la categoria comerţ electronic datorită numărului mare de produse disponibile la vânzare şi a vizitatorilor unici lunari.

Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilpay.ro, operat de Netopia Sistem, a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate. La finele anului trecut, mobilpay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar, oficialii companiei estimând atingerea unei cote de piaţă de 30% pe acest segment, până la finele anului.

Netopia Sistem este un furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing şi comunicare. Portofoliul de servicii publice al companiei cuprinde: web2sms.ro (cel mai folosit serviciu de mesagerie SMS pentru campanii directe pe telefonul mobil), Mobo.ro (portalul dedicat aplicaţiilor pe telefonul mobil, care cuprinde peste1.200 de titluri disponibile, pentru orice model de telefon), meb2sms.ro şi MyGOD.ro (platformă games on demand pentru PC).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?