[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Okazii.ro a implinit 15 ani de activitate – plata prin card are doar 5 ani iar rata de adoptie a ajuns la 6%

15 aprilie 2015

Pe 15 aprilie 2000 se vindea primul produs pe Okazii.ro, o bicicleta Pegas. Astazi, pe platforma online sunt la vanzare 3 mil. de produse, noi si second-hand, dintre care 2,7 mil. pot fi platite prin card (sunt excluse cele pentru care predarea se poate face numai personal de catre vanzator, caz in care plata se face pe loc).

La cinci ani de la introducerea platilor prin card, rata de adoptie este in continua crestere si a ajuns in prezent la 6% in totalul tranzactiilor iar reprezentantii okazii.ro se mandresc cu faptul ca sunt inca singura platforma de comert electronic care ofera vanzatorilor persoane fizice posibilitatea de a accepta plata cu cardul.

Toate tranzactiile incheiate prin plata cu cardul sunt garantate de Okazii.ro, cumparatorul avand la dispozitie 3 zile in care poate sa returneze un produs necorespunzator. Platforma okazii.ro are sute de magazine inregistrate și mii de vanzatori activi.

Drumul inceput in primavara anului 2000 a fost marcat de diverse evenimente, adevarate repere in istoria site-ului si a online-ului romanesc, iar “Okazii.ro a devenit un marketplace urias in care acum se intalnesc milioane de cumparatori si vanzatori din intreaga tara”, potrivit comunicatului de presa.

2000 – Primul produs vandut pe Okazii.ro – o bicicleta Pegas
2001 – Primul telefon mobil vandut pe Internet in Romania
2002 – Prima licitatie caritabila pe Okazii.ro, in care s-a vandut un disc al formatiei „Pasarea Colibri”
2004 – 10.000 de produse puse in vanzare pe site
2007 – Lansarea site-ului de cadouri
2008 – Lansarea platformei de magazine online
2009 – 1 milion de produse puse in vanzare
2010 – Se introduce plata cu cardul
2011 -2 milioane de produse puse in vanzare;
Se lanseaza serviciul Livrare Gratuita si distinctia de Vanzator Premium;
Cea mai mare licitatie caritabila: sunt vandute manusile purtate de Lucian Bute in meciul cu Jean-Paul Mendy pentru suma de 10.001 euro
2012 – Se organizeaza pentru prima data Black Friday pe Okazii.ro; Se introduc serviciul Garantia de Livrare si serviciul de comanda telefonica
2013 – Sunt lansate aplicatiile pentru platformele mobile
2014 – Peste 3 milioane de produse puse in vanzare pe Okazii.ro; Se introduce plata in rate
2015 – Se aduc imbunatatiri platformei de magazine; Se simplifica procesul de punere in vanzare a produselor.

O caracteristica a activitatii desfasurate de Okazii.ro consta in dezvoltarea permanenta a unor instrumente pentru cresterea calitatii mediului de tranzactionare. Cele mai importante dintre acestea sunt sistemul de calificative prin care utilizatorii isi pot crea un istoric si o reputatie buna pe site si serviciul Garanția de Livrare care a devenit un mecanism complet de protectie. Cresterea numarului de produse noi este un alt aspect important, in prezent acestea reprezentand doua treimi din totalul produselor listate pe Okazii.ro.

“Le multumim tuturor utilizatorilor nostri. Alaturi de ei am construit un brand puternic, care a influentat pozitiv modul de a face comert online in Romania. Siguranta tranzactiilor continua sa aiba intaietate pe Okazii.ro. Pentru perioada urmatoare avem si planuri legate de dorinta noastra de a oferi conditii cat mai avantajoase tuturor celor care vor sa creeze sau sa dezvolte o afacere online de succes.” – spune Radu Sitaru, CEO Okazii.ro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?