[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Investitorii sunt interesati de open banking: oferta de investiție Finqware a fost suprasubscrisă!

9 august 2022

Finqware, o companie fintech românească, anunță suprasubscrierea ofertei de investitie de pe platforma de investitii Seedblink. Tinta de investitii de 450.000 Eur a fost depasita printr-un angajament de investitii de 510.000 Eur.

Forma de investitie este imprumut convertibil, la o valoare a companiei de 6,8 mil EUR. In cadrul campaniei de promovare, 74 de investitori privati au confirmat intentia ferma de a participa la capitalizarea companiei, profilul celor care au investit fiind definit de o intelegere a produsului FinqTreasury pe care compania Finqware il lanseaza in mai multe tari in aceasta toamna in baza licentei pan-europene de institutie de plata obtinuta de curand de la Banca Nationala a Romaniei.


“E clar semnul unei sustineri peste asteptari. Cand am lansat apelul catre investitorii privati tocmai incepeau sa se vada nori de indoiala cu privire la evolutiile pietelor financiare globale si scaderea apetitului de investitii in companii de fintech startup. Incepuse deja sa se vorbeasca de recesiune si scaderi de evaluari pentru afaceri supraevaluate din domeniu, care in trecut au facut stirile cu sumele de bani ridicate. Succesul acestei campanii de crowdfunding arata ca exista lichiditate, exista intentii de a investi in proiecte solide si care nu au fost “umflate”, si daca ne facem treaba putem sa ignoram “starea vremii” de afara in drumul nostru catre succes. Uneori e bine sa ne aducem aminte ca a construi un business solid e un maraton, nu un sprint, iar testoasele de obicei ajung la capatul cursei inainte iepurilor. Cu atat mai mult intr-un domeniu reglementat cum este cel de fintech.” a declarat Cosmin Cosma, Co-founder si CEO Finqware.

“Le multumim investitorilor care au incredere in produsul si sansa Finqware de a deveni o companie globala si ne asumam ca echipa misiunea de a le intoarce investitia de asa natura incat sa se felicite pentru decizia luata in aceasta vara. In curand vorm face cateva anunturi foarte interesante care vor arata pasii pe care ii facem in ceea ce priveste extinderea afacerii atat in zona de dezvoltare a produsului cat si in ceea ce priveste deschiderea unor birouri internationale.” a incheiat Cosmin Cosma.

___________

Finqware este o companie înființată în 2018, de trei fondatori români, cu scopul de a crea un lider european în domeniul fintech, prin dezvoltarea unor soluții bazate pe open banking, o tehnologie revoluționară de interconectivitate între clienți și bănci prin interfețe de tip API.

Compania a fost autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României în mai 2022 și operează deja pe mai multe piețe europene. Finqware a fost premiata internațional cu o serie de distincții, inclusiv “Seal of Excellence” de la Comisia Europeană, ca recunoaștere a potențialului tehnologiei pe care o dezvoltă.

Printre acționarii companiei, alături de fondatori, se numără atât investitori privați, cât și fonduri de investiții, inclusiv Gapminder VC (Romania), FinqVest (Luxemburg) si Elevator Ventures (Austria) – fond de risc deținut de Raiffeisen Bank International.

Finqware este membru fondator al Asociației Române de Fintech Rofin.tech, contribuind activ la creșterea ecosistemului local de inovație pentru industria financiară.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?