[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ocean Credit atrage aproape 1,84 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni, cuponul fiind de 8,75% pe an. Fondurile vor fi folosite pentru credite de tip revolving pe cardul de salariu.

22 iulie 2021

Ocean Credit spune ca finanțarea îi va permite să-și dubleze portofoliul de credite până la finalul acestui an. In curand, compania va lansa o linie de credit de tip revolving care va putea fi atasata oricarui card de salariu.

Plasamentul privat, intermediat de SSIF Goldring, avea un prag de succes de 10.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro. Cererea a fost de aproape două ori mai mare, oferta fiind închisă anticipat prin vânzarea unui număr de 18.668 obligațiuni, se precizeaza in comunicat.

Titlurile, care au fost subscrise la un discount de emisiune de 1,5%, urmează să fie listate pe bursă în perioada următoare, astfel încât toți investitorii să poată tranzacționa obligațiunile și să beneficieze de dobânda extrem de atrăgătoare pentru un plasament în euro. 

„Fondurile atrase astfel de la un număr de 13 investitori calificați, dintre care 6 persoane juridice, vor fi folosite pentru a susține ritmul agresiv de creștere a portofoliului de credite, dar și pentru lansarea produsului Delfin, prima linie de credit de tip revolving care va putea fi atașată oricărui card de salariu,” spune compania.

“Cererea de credite pe termen scurt acordate online a cunoscut o creștere puternică, mai ales în contextul pandemiei. Această finanțare ne va ajuta să răspundem tuturor solicitărilor din partea clienților noștri și să ne ținem de promisiunea de a livra împrumuturi 100% digitale, direct pe card în mai puțin de 10 minute. Nu în ultimul rând, credem că produsul Delfin, ce urmează să fie lansat în foarte scurt timp, va reprezenta o inovație în piața locală și va permite clienților să își atașeze o linie de credit pe orice card de salariu, la o dobândă comparabilă cu cea a băncilor ce emit carduri de credit”, a declarat Radu Ciorbă, fondator al Ocean Credit și al fintech-ului Volt.

Obligațiunile au scadența în 2026, cuponul este plătit trimestrial și vor putea fi răscumpărate anticipat de Ocean Credit după 3 ani.

Ocean Credit a implementat încă din 2019 un flux complet digital de acordare a creditelor, inclusiv pe telefonul mobil, fiind una dintre primele instituții financiare nebancare care a oferit împrumuturi la distanță, oferind totodată o transparență totală a informațiilor care stau la baza aprobării creditelor.

Ocean Credit a acordat din 2015 până în prezent credite de peste 45 milioane lei, rata anuală compusă de creștere fiind de 153%.

Creditul mediu acordat de Ocean Credit se situează la nivelul de 2.800 lei, iar rata de recurență este la un nivel foarte ridicat, de 80%.

“Ne bucurăm că foarte mulți clienți revin după ce au testat experiența unui credit digital Ocean și ne dorim să oferim aceste împrumuturi altfel către clienți ce prețuiesc flexibilitatea unui credit virat direct pe card în mai puțin de 10 minute și cu o transparență deplină a costurilor”, a adăugat Radu Ciorbă.

––––––––

Infiintat in 2005, Ocean Credit este un IFN care se considera printre pionerii creditării digitale în România, fiind”primii care au adus tehnologia de transfer de credit card2card pe piața locală”, automatizând procesul de creditare, de la un KYC (know your customer) bazat pe contul de Facebook până la transferul instant de bani pe cardul de salariu.

Ocean Credit a implementat în 2017, în premieră pentru piața din România, tehnologiile de transfer card2card pentru credite, IBAN to card și card2card, dezvoltate de Mastercard și Visa. Tehnologiile au fost introduse împreună cu Libra Bank și Romcard, pentru a putea transfera creditul pe cardul de salariu al utilizatorului în doar câteva secunde, întrucât transferurile tradiționale IBAN to IBAN nu pot fi automatizate.

De asemenea, Ocean Credit este prima companie care a introdus logarea cu profilul de Facebook, ca măsură antifraudă în acordarea creditelor, pe lângă celelalte măsuri clasice: validarea cardului de salariu, identificarea printr-un selfie cu actul de identitate și validarea numărului de telefon și a CNP-ului cu Biroul de Credit și ANAF.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?