O treime din cele 84,4 mil. RON cheltuite de posesorii de Bonus Card in aceasta vara au fost plati in rate – 9% din volume s-au tranzactionat online

25 septembrie 2014

Posesorii de Bonus Card au cheltuit cu 24% mai mult, in intervalul iunie-august, decat in aceeasi perioada a anului trecut, volumul total al tranzactiilor urcand la 84,43 milioane lei, de la 68,1 milioane lei, in 2013. Peste 55.000 clienti si-au folosit cardurile de credit pe durata verii, fata de 51.000 in 2013. Mai mult, si numarul total de tranzactii a inregistrat o crestere de 16%. in medie, un client Garanti Bank a efectuat aproximativ 11  tranzactii cu Bonus Card in aceasta perioada, in valoare totala de circa 1.525 lei.

In aceste luni, posesorii de Bonus Card si-au folosit cardurile de credit pentru cumparaturi in magazine alimentare, benzinarii, magazine de imbracaminte, farmacii si pentru achizitionarea de electronice. 66% dintre aceste sume au reprezentat plati integrale, in timp ce 34% au fost cumparaturi in rate fara dobanda.

Din totalul cumparaturilor facute cu Bonus Card in cele trei luni de vara, 9% au fost online. Posesorii de card si-au folosit in acest mod cardurile de credit pentru a plati facturile de utilitati, dar si pentru a cumpara cosmetice si produse electronice. in acelasi timp, sumele cele mai mari au fost cheltuite pentru achizitia de electronice, cosmetice si pentru a calatori.

Turcia si Marea Britanie au continuat si in aceasta vara sa fie destinatiile de vacanta preferate pentru posesorii de Bonus Card, din punct de vedere al volumului de tranzactii efectuate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?