O platforma de plati cu criptomonede ajunge la o retea de peste 1.000 magazine. Compania este prezenta si in Romania, din decembrie.

3 martie 2020

Procesatorul sloven de plăți cu criptomonede Eligma, intrat recent în România cu platforma pentru comercianți GoCrypto, a ajuns la o rețea de peste 1.000 magazine partenere și vrea să se extindă pe 13 noi piețe până la finele anului, după ce a obținut o finanțare de 4 milioane de euro de la Bitcoin.com și fondul de investiții suedez Pangea Blockchain Fund, scrie profit.ro.

Fondurile vor fi utilizate si pentru lansarea de noi produse, inclusiv pe zona de hardware, compania lucrând în prezent la un terminal POS ce va permite comercianților atât să accepte plăți cu criptomonede, cât și să vândă sau să cumpere monede virtuale.


Detalii despre noile produse pe care compania le va lansa in curand dar si despre intentia de a obtine licenta pentru servicii financiare, in acest an, gasiti in articolul scris chiar de CEO-ul companiei, Dejan Roljic: CEO Update: With 1,000 onboarded locations, the GoCrypto Payment Scheme is conquering the World

Baza de origine a GoCrypto este Slovenia, țara cu cel mai mare număr de locații fizice care acceptă cripto (dintre toate statele lumii).

In prezent, Eligma este intr-un proces sustinut de extindere internationala. Compania a intrat în Croația în mai 2019 și a continuat extinderea către Elveția, Ungaria și Bulgaria.

GoCrypto este disponibil și pentru clienții din Regatul Unit, Cehia, Slovacia, România, Portugalia dar si in afara Europei, in tari din America Latina cu o inflatie ridicata precum Venezuela si Columbia – unde comerciantii se pot proteja incasand in valuta contravaloarea marfurilor/serviciilor vandute.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?