[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

O noua majorare de capital la Vodafone Romania M-Payments – pana acum s-a investit aproape 50 mil. lei

24 martie 2017

Vodafone România, al doilea mare jucător pe piața telefoniei mobile, a majorat cu 4,5 milioane de lei, la 49,19 milioane de lei, capitalul social al Vodafone România M-Payments, furnizorul de plăți de pe telefonul mobil M-Pesa, lansat în martie 2014.

Serviciul M-Pesa nu presupune existența unui cont bancar sau a unei conexiuni la net și poate fi folosit și de pe telefoane simple, nu doar de pe terminale inteligente (smartphone-uri). Contul clientului este asociat numărului de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate. Activarea serviciului nu este taxată, iar utilizarea M-Pesa nu presupune plata unei taxe lunare, dar operațiunile efectuate sunt comisionate.

În iulie 2015, directorul general al Vodafone România, Ravinder Takkar, a declarat că M-Pesa a ajuns la câteva sute de mii de clienți. În 2015, afacerile Vodafone România M-Payments au crescut de 10 ori, la 375.577 lei, iar pierderile s-au dublat, la 16,88 milioane de lei.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?