O noua majorare de capital la Orange Money, dupa ce compania aproape ca si-a dublat pierderile in 2019

18 septembrie 2020

Orange Money, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, și-a majorat capitalul social cu 33,87 milioane de lei, la 214,5 milioane de lei, prin aport în numerar al operatorului de telefonie mobilă, potrivit profit.ro.

Anterior, liderul pieței de telefonie mobilă a majorat capitalul Orange România cu 76,14 milioane de lei.


Orange Money a înregistrat anul trecut pierderi de 38,34 milioane de lei, de la 20,4 milioane de lei în 2018. Afacerile au crescut la 5,3 milioane de lei, de la 1,1 milioane de lei în 2018.

În martie 2019, compania a lansat carduri de debit Visa contactless, fizice și virtuale și a introdus plata cu telefonul prin tehnologia NFC și plata cu ceasul inteligent Fitbit sau Garmin compatibil NFC, prin înrolarea cardului în aplicațiile Orange Pay, Fitbit Pay sau Garmin Pay.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?