O noua editie din seria „Open Banking Meet-Up”. BNR se va intalni cu comunitatea fintech, in premiera.

4 iunie 2019

Dupa o prima editie de succes a Open Banking Meet-up care a avut loc pe 23 mai si au fost invitati reprezentanti ai Mastercard si Banca Transilvania, continua seria de intalniri dintre fondatori de companii fintech, reprezentanti ai bancilor si ai institutiilor de reglementare in jurul temei inovatiei bancare. NOCASH sprijina aceasta serie de evenimente in calitate de partener media.

Editia a doua va avea ca invitati pe Raluca Micu (Sefa Diviziei de Supraveghere Plati din BNR) si pe Alexandru Bita (Manager eBusiness la Libra Internet Bank), intr-o discutie despre Open Banking moderata de Cosmin Cosma, Co-founder si CEO Finqware.

„Continuam seria de evenimente pentru ca trebuie, nu putem ramane in urma. Cu cat va creste dialogul in jurul temei Open Banking, cu atat avem sanse sa apara noi initiative de start-up-uri de fintech care sa ne usureze noua, tututor, viata financiara. Ii asteptam la eveniment pe toti cei care au preocupari serioase in zona de inovatie bancara, sa discutam si sa intelegem impreuna cum putem pune in practica oportunitatile Open Banking aici, la noi in tara.” declara Cosmin Cosma, CEO Finqware, moderatorul panelului de discutii.

Rolul acestei serii de evenimente este sa popularizeze oportunitatile Open Banking in ecosistemul bancar romanesc, sa identifice si sa analizeze provocarile adoptiei de Open Banking, sa contruiasca un pod de comunicare intre mediul de fintech startups, mediul bancar si cel de reglementare din Romania si, nu in ultimul rand, sa creasca adoptia inovatiei in industria financiara romaneasca.

„Este, intr-un fel, o premiera. Pentru prima oara un reprezentant al BNR vine in mijlocul fintech-urilor, la ele acasa, in cadrul unui hub de antreprenoriat precum TechHub Bucuresti. Este un semn de deschidere a reglementatorului si de interes pentru cresterea industriei de fintech romanesti” a declarat Tudor Stanciu, Co-Lead la Fintech Camp, unul dintre organizatorii evenimentului.

Seria de evenimente Open Banking Meet-up e organizata de Fintech Camp (comunitatea de fintech din Romania) in parteneriat cu Finqware (o companie de fintech care dezvolta primul agregator de date financiare din Romania).

Acest eveniment va avea loc joi, 6 iunie 2019, intre orele 6:30 – 9:30 PM la TechHub Bucuresti.

Intrarea se face pe baza de inscriere si confirmare. Numarul de locuri este limitat.

Pentru a va rezerva un loc la acest eveniment, va puteti inscrie aici.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash