O noua editie a webinariilor din seria Banking 4.0 – „Butonul european de open banking”

1 decembrie 2020

Reprezentantii a doua fintech-uri europene, lendrise.com și yes.com, vor fi invitatii unei noi editii marca NOCASH din seria de webinarii Banking 4.0. Webinarul va fi organizat in data de 3 decembrie, de la ora 11.00, si va avea ca tema oportunitatea conectarii bancilor si comerciantilor din Romania la un ecosistem PSD2 european: „Login (everywhere) with my Bank (credentials) – The European Open Banking Button„.

lendrise.com și yes.com vor avea un dialog cu cu reprezentantii sistemului băncar din România, despre beneficiile unui ecosistem bancar pan-european PSD2(3) care permite clienților bancari să își folosească credentialele pentru o mare varietate de tranzacții digitale, precum autentificarea, înregistrarea, identificarea, plata și semnarea documentelor electronice pe site-urile comercianților sau în aplicațiile furnizorilor de servicii financiare terțe din România și din celelalte țări ale UE. 


Într-un astfel de ecosistem, care deja funcționează în Europa, aplicațiile bancare vor fi tot mai intens folosite și ar putea deveni cheile digitale în mediul online. Băncile nu numai că își păstrează clienții, dar ar putea monetiza datele bancare în loc să le dea gratuit unor terți așa cum prevede PSD2 sau GDPR. Și totul se poate face într-un cadru legal și comercial bine definit și furnizat de yes®,” a declarat Nic Balaceanu, CEO Lendrise. 

Din 2018, lendrise.com livreaza digital rapoarte de credit pentru cel putin 300.000 de romani si ei acum vor sa stie mai mult, pentru o mai buna educatie si sanatate financiara, spune Balaceanu.

Cu butonul yes, clientii bancilor din Romania pot folosi credentialele bancare pentru a se loga pe site-urile web sau in aplicatii care necesita un nivel ridicat de securitate, cum ar fi Biroul de Credit, ANAF, etc. Cu acelasi buton pot face plati direct de pe site-urile sau aplicatiile marilor retaileri, precum eMAG, sau pot semna electronic documente„, precizeaza Balaceanu.

Butonul yes ajuta bancile sa isi pastreze clientii in digital si ii indeamna sa foloseasca aplicatiile bancare pentru orice tranzactie digitala,” a concluzionat reprezentantul lendrise.com.

În 2017 yes® a început cu Băncile de Economii din Germania. În 2018 s-au alăturat băncile Cooperative și în 2020 am lansat primele servicii cu peste 1.000 de bănci. Suntem încântați să explorăm colaborarea cu băncile românești pentru a începe construirea unei scheme internaționale,” a declarat Daniel Goldscheider, CEO yes.com

În timpul dialogului, yes® va face un demo și va răspunde la toate întrebarile comerciale, tehnice, de conformitate sau juridice.

Despre Speakeri

Speakerii webinarului sunt Nic Balaceanu, CEO lendrise.com, și Daniel Goldscheider, CEO yes.com, „dar vom beneficia de sprijinul colegilor si partenerilor nostri din tehnologie, conformitate si juridic”, precizeaza organizatorii. 

Nic Balaceanu, un antreprenor IT cu radacini puternice in tehnologia bazelor de date rapide si inteligente (Informix, Sybase, Oracle) a pus bazele unor sisteme informatice folosite si astazi de companiile nationale si bancile mari din Romania.

Dupa 10 ani de activitati antreprenoriale in Belgia si SUA, s-a intors in tara sa de origine pentru a construi prima piata de creditare transfrontaliera din Uniunea Europeana.

Daniel Goldscheider este co-fondator si CEO al yes.com, un ecosistem bancar deschis la care participa peste 1000 de institutii financiare. El face parte din Consiliul de dministratie al identity.tm si Global Footprint Network. Inainte de aceasta a fondat Mediaguide impreuna cu Societatea Americana de Compozitori, Autori si Editori.

Înscrierile se pot face aici 

Butonul yes in actiune

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?