[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

O noua banca mobila intra in Romania

6 august 2019

A venit bunq în România, cel putin cu reclamă plătită pe site-urile unor agentii de presa, potrivit unor surse din piata. Ce este bunq? Este o bancă mobilă olandeză, activă internațional, cu sediul în Amsterdam, Olanda, fondată în 2015 de Ali Niknam, proprietarul companiei IT TransIP.

bunq oferă o gamă de servicii financiare online, în principal prin propria aplicație mobilă. Aplicația companiei permite clienților să deschidă un cont de tranzacție gratuit sau până la 25 de conturi pentru o taxă lunară. În plus, clienții pot solicita bani de la prieteni, împărți plata facturilor și pot efectua plăți în timp real. IMM-urile pot, de asemenea, să deschidă un cont bunq.


bunq se concentrează foarte mult pe ușurința de utilizare online. Procesul de deschidere a contului poate fi finalizat prin reîncărcare sau videochat și durează aproximativ 5 minute. După configurarea unui cont, utilizatorul poate trimite plăți către IBAN-uri, numere de telefon ale persoanelor de contact și adrese de e-mail. De asemenea, un utilizator poate solicita bani de la contacte sau poate crea conturi de grup.

În cadrul unui abonament standard, clienții pot primi până la 3 carduri Mastercard. Aplicația le permite utilizatorilor să plătească prin intermediul codului QR.

Există câteva caracteristici aparte ale bunq, în comparație cu alte bănci:
. posesorii de carduri bunq au un PIN dublu, două coduri PIN pe un card; în funcție de codul PIN utilizat, plata este dedusă dintr-un cont diferit.
. pachetul bunq reduce taxa lunară pentru grupuri de utilizatori
. dispune de bunq.me – un serviciu pe bază de link pentru strângere de fonduri

În 2015, bunq a primit licența sa bancară oficială la Banca Centrală Olandeză, care permite companiei să efectueze tranzacții cu alte bănci și să garanteze tuturor deținătorilor de cont până la 100.000 euro în depozite – conform schemei de garantare a depozitelor.

Desi firma crește an de an ca număr de angajați și active, in acelasi timp cresc si pierderile: 1,68 mil euro în 2014, 5,27 mil. euro în 2016, 11,11 mil. euro în 2018.

In urma cu trei saptamani, bunq a prezentat ultimele actualizari, ajunse la versiunea 11. Mai jos puteti urmari prezentarea sustinuta de Ali Niknam, fondator si CEO bunq.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?