[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

O firma infiintata de romani obtine 30 mil. USD pentru a dezvolta solutii de automatizare a proceselor in industrii intens reglementate

29 aprilie 2017

Accel Partners, primul fond de investiţii din lume care a pariat pe Facebook în urmă cu 12 ani, investeste 30 mil. USD in UiPath, firma infiintata de romanii Daniel Dines si Marius Tîrcă – care dezvoltă roboţi software pentru automatizarea proceselor de lucru din companii.

In acest sens, compania deţine propria tehnologie, „ceea ce o plasează în rândul celor mai mari trei jucători din lume din acest segment al inteligenţei artificiale, a declarat la ZF Live Daniel Dines, fondator şi CEO.

„Noi suntem acum primii într-o mare industrie, suntem promotori absoluţi. (…) Noi am dezvoltat o tehnologie care auto­ma­tizează procesele umane în ceea ce priveşte utilizarea altor soft-uri.”

Reprezentantul UiPath exemplifica precizand ca dacă cineva vrea să plătească o fac­tură, şi în cursul acestui proces citeşte fac­tura din e-mail, o descarcă, o citeşte într-un reader şi copiază datele de pe fac­tu­ră în soft-ul bancar, aceştia sunt paşi repe­titivi. „Robotul nostru este capabil, odată ce i s-au descris aceşti paşi, vizual şi prie­te­nos, să replice acest proces, fără erori, mai rapid decât un om, şi mult mai ieftin.”

Dines spune ca nu au ţintit piaţa românească, 30% dintre clienţi provenind din SUA, 40% din Europa şi restul dn Asia. Clienţii sunt în principal firme foarte mari din domeniul bancar, servicii financiare, asigurări şi din producţie. „Multe dintre ele nu ne permitem să le numim, dar două dintre firmele din top 10 Fortune global sunt clientele noastre.“

Soluţia software dezvoltată de UiPath are un mare avantaj în raport cu oamenii – faptul că urmează de aceeaşi dată aceleaşi proceduri şi respectă de fiecare dată regulile fără să obosească, fără să greşească şi fără să sară niciun pas, astfel că aceasta poate fi utilizată de companiile care funcţionează în industrii intens reglementate, a spus Luciana Lixandru, partenerul de la biroul din Londra al Accel Partners care a condus tranzacţia.

„Din perspectiva respectării reglementărilor implementarea UiPath nu ridică probleme, ci din contră, are sens pentru că software-ul va înregistra fiecare pas pe care îl face, astfel că oricând poţi să te uiţi în urmă să realizezi un audit asupra a ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru înseamnă că soluţia poate funcţiona bine în companii care activează în industrii cu un grad ridicat de reglementare cum sunt industria financiară, de sănătate şi a asigurărilor”, a menţionat Luciana Lixandru.

„Automatizarea este un lucru vechi, ca istoria omenirii. A început cu agricultura, industrie etc. Nu este un fenomen care să poată fi oprit. Cred că tehnologia de inteligenţă artificială care se dezvoltă astăzi va avea un ciclu de 10 ani până când o vom vedea răspândită în practicile de business.”, a mai declarat CEO-ul UiPath.
Sursa: ZF

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?