O banca din Romania a fost amendata cu 3.000 lei pentru ca a refuzat sa deschida cont unei persoane nevazatoare. Bancile trebuie sa ofere contract scris in limbaj Braille.

23 ianuarie 2020

O bancă a fost sancţionată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 3.000 de lei pentru că a refuzat să deschidă un cont bancar unei persoane nevăzătoare pe motiv că nu poate citi contractul.

„Refuzul unei bănci de a deschide un cont bancar pentru o persoană nevăzătoare din cauza faptului că nu poate citi contractul, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1, art. 10 lit. d) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.”, potrivit comunicatului CNCD.

„Băncile trebuie să acorde posibilități alternative pentru persoanele cu dizabilități, de exemplu contract scris în limbaj Braille.”, se mai precizeaza in comunicat.

CNCD este autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii. Este garant al respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii, in conformitate cu legislatia interna in vigoare si cu documentele internationale la care Romania este parte.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash