[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Numarul utilizatorilor activi pe ghiseul.ro creste cu o medie de 4.000 pe saptamana

13 ianuarie 2017

Platforma ghiseul.ro incepea anul 2017 cu aproximativ 150.000 de utilizatori. In prezent, la aproape doua saptamani distanta, numarul utilizatorilor a crescut cu o medie de 4000 pe saptamana, adica numarul de conturi care se deshideau pe platforma in tot anul 2011 (din 31 martie, momentul lansarii ghiseul.ro).

Platforma permite plata online a taxelor si impozitelor pentru persoanele fizice si persoanele fizice autorizate. Introducerea posibilitatii de plata a obligatiilor catre fisc si pentru persoane juridice ar dinamiza si mai mult gradul de utilizare, precum si volumele tranzactionate.

ANAF a dat publicitatii sumele colectate in 2016, date provizorii, care se ridica la 199,4 mld. lei (peste 44,4 mld. euro), cu 2,60 de miliarde de lei mai mult decât în 2015. Cifra este comparabila cu totalul sumelor tranzactionate de romani pe carduri, inclusiv cele de tip business, in 2016. Prin urmare va imaginati ce ar insemna migrarea si mai mult pe carduri a platii de taxe si impozite.

ponderea veniturilor colectate la bugetul de stat 2016

ANAF – Sume colectate exprimate in mld. lei

venituri colectate de ANAF pe caprarii

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?