Crédit Agricole Bank Romania si Euronet Services Romania, proprietar al celei mai mari retele de ATM-uri independente din tara, au semnat un acord prin care detinatorii de carduri Crédit Agricole au posibilitatea de a utiliza cele aproximativ 500 de bancomate Euronet in aceleasi conditii financiare ca la bancomatele proprii Crédit Agricole Bank. In prezent reteaua are 8 banci afiliate: Nextebank, Libra Internet Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Blom Bank, Banca Comerciala Carpatica, ProCredit Bank, Credit Agricole si Idea Bank.
Clientii Crédit Agricole Bank pot efectua acum in reteaua de bancomate Euronet tranzactii de retragere numerar, interogare de sold, eliberare de mini-extrase de cont si schimbare de PIN. Clientii pot sa faca mai multe tranzactii concomitente pentru a retrage limita zilnica maxima.
“Semnarea acestui acord demonstreaza dorinta noastra de a gasi cele mai bune solutii pentru a satisface nevoile financiare ale clientilor nostri. Prin extinderea serviciilor noastre si la bancomatele Euronet le oferim clientilor nostri acces la fondurile lor in orice moment, in foarte multe locatii in intreaga tara si in aceleasi conditii financiare ca la bancomatele proprii ale bancii „, a declarat dl. Pierre Martin, CEO Crédit Agricole Bank Romania.
„Pe parcursul ultimilor trei ani, prin sarguinta si angajamentul fata de piata romaneasca, Euronet a construit o retea de ATM-uri partajata eficienta in Romania. Acest parteneriat cu Crédit Agricole Bank, aduce numarul de participanti de retea la un total de opt banci din Romania, insemnand ca sute de mii de clienti ai bancilor locale au acum acces la bancomatele Euronet, in conditii preferentiale, lucru care nu a fost valabil pentru acestia pana acum. Un astfel de interes de masa este o dovada a strategiei noastre de a avea toate bancile din Romania participante la reteaua de ATM-uri Euronet. „, a declarat dl. Dimitris Verikios, Managing Director Regional al Euronet Romania.
***
Despre Euronet Worldwide, Inc.
Euronet Worldwide este lider in industria de procesare a tranzactiilor financiare electronice securizate. Compania ofera solutii de plata si de procesare a tranzactiilor pentru institutii financiare, comercianti, furnizori de servicii si consumatori individuali. Aceste servicii includ servicii complete ATM, POS si externalizare de carduri, emitere de carduri si servicii acceptare comercianti, solutii software, servicii de transfer de bani bazate pe numerar si initiate online, consumer-to-consumer si business-to-business si distributie electronica de timp de telefonie mobila preplatita si alte produse preplatite.
Reteaua globala de plata Euronet include 20.863 ATM-uri si un portofoliu in crestere de servicii externalizate de carduri debit si de credit, care sunt administrate in 47 de tari; solutii software de carduri; o retea de procesare prepaid de aproximativ 672.000 terminale POS in 308.000 de locatii comerciale din 34 de tari si o retea de transfer de bani la nivel mondial de aproximativ 246.000 de locatii care deservesc 138 de tari. Cu sediul general in Statele Unite ale Americii, Euronet deserveste clienti din aproximativ 165 de tari.
Bancomatele administrate de Euronet elibereaza anual echivalentul a 40 de miliarde de dolari si proceseaza circa 1 miliard de tranzactii.
Euronet Worldwide opereaza retele independente de bancomate in Polonia, Germania, Cehia, Ucraina, Romania, Croatia, Grecia, Italia, Spania, Ungaria, India, Danemarca, Serbia, Austria, fiind reteaua de bancomate cu cea mai mare acoperire geografica din Europa si lider in Europa Centrala si de Est. Compania detine centre de procesare in Ungaria, Serbia, Pakistan, India, China si Romania.
Euronet Worldwide este prezenta pe piata romaneasca de peste 10 ani, oferind servicii de procesare si autorizare a tranzactiilor, servicii de emitere de carduri, gateways catre organizatiile de carduri, platforma software pentru procesarea tranzactiilor financiare electronice, servicii externalizate pentru managementul retelelor ATM si POS, si retea independenta de ATM si ADT. In 2011, Euronet a initiat dezvoltarea unei retele independente ATM in Romania, cu mai multe banci partenere si dupa modelul de retea ATM „partajat”. Astfel de parteneriate permit bancilor sa serveasca mai bine nevoile clientilor, prin extinderea punctelor de prezenta ATM in zonele cu trafic pietonal intens. Bancile beneficiaza de asemenea de eficienta operationala si de economii de costuri, fara a suporta investitii suplimentare.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: