[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Noul proiect Salt Bank este crearea unei … paduri

16 iulie 2024

Salt Bank, primul neobank 100% românesc, anunță lansarea campaniei „Salt crește, Salt împădurește” începând cu data de 12 iulie 2024. Campania este destinată tuturor clienților Salt –  persoane fizice – și se va desfășura în perioada 12 iulie – 02 august 2024.

Pentru fiecare recomandare cu succes a unui nou client din aplicațía bancară Salt, banca se va îngriji să planteze câte un copac atât pentru clientul care a recomandat, cât și pentru clientul nou înrolat care utilizează în perioada de campaniei codul de recomandare. Codurile de recomandare valide sunt expediate din aplicația bancară Salt, butonul “’recomandă un prieten”.

Plantarea puieților se va realiza cu sprijinul organizației non-profit  Viitor Plus – Asociație pentru dezvoltare durabilă. Puieții vor fi plantați într-o zonă despădurită din sudul României în perioada de repaus vegetativ a copacilor.

Am plecat cu proiectarea campaniei „Salt crește, Salt Împădurește” de la două perspective diferite: una exterioară: schimbările climatice care ne afectează pe noi toți cei din ecosistem și cealaltă din insighturile provenite din observarea clienților Salt care sunt foarte implicați și receptivi la distribuirea de vești bune și utile apropiaților. Primul neobank 100% românesc a fost lansat în 4 aprilie 2024, lansare precedată de o campanie de preînrolare și am rămas impresionați de gradul de implicare în această campanie: 50.000 de coduri de recomandare s-au epuizat și utilizat rapid. Clienții Salt sunt curioși, proactivi și implicați:  procesele de co-creare sau consultare lansate către Comunitatea Fondatorilor Salt au avut toate rezultate notabile, atât în termeni de timp de răspuns, cât și din punct de vedere al calității feedback-ului. Practic, Salt crește, Salt Împădurește este tot un proiect de co-creare, numai că de data aceasta rezultatul va fi o pădure.”’ – Gabriela Nistor – CEO Salt Bank.

Diverse

La Începutul secolului, România era una dintre primele țări din Europa la kilometri de perdele forestiere ce împrejmuiau terenurile agricole și mărgineau drumurile țării. Acestea sporesc productivitatea cu 20-30% și temperează fenomenele meteo din câmpie precum vijelii, furtuni, vânturi extreme.

În fiecare an pierdem aproximativ 1 000 hectare de teren arabil în România.

Un puiet de arbore forestier captează 22 kg CO2/an/puiet, captarea fiind mai mică la început, crescând însă exponențial după. Un arboare va capta în medie 1 100 kg CO2 în următorii 50 de ani.

Într-un studiu al  Agenției pentru Protecția Mediului  s-a consemnat că plantarea a unui copac la vest și a unuia la sud de locuință poate reduce semnificativ consumul de energie, costurile anuale de răcire au fost reduse cu 8 până la 18%, în timp ce costurile anuale de încălzire au fost reduse cu 2 până la 8%

Arborii sunt cele mai longevive fiinte vii de pe planetă: ajung la maturitate în aproximativ 50 – 200 de ani și pot trăi până la 1 000-5 000 de ani, în funcție de specie. Bâtrânul Carpaților, Gorunul de la Marcheașa, are peste 900 ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Premium
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?