Noua runda de accelerare la GapMinder. Fondul de investitii ofera finantari de pana la 100.000 de euro pentru fiecare start-up selectat.

13 septembrie 2019

Techcelerator, programul de accelerare pentru start-up-uri de tehnologie susţinut de fondul de investiţii GapMinder Venture Partners, deschide a patra rundă de accelerare pentru startup-uri tech şi digitale, în care aproximativ 10 start-up-uri selectate pot primi individual câte 50.000 de euro, în schimbul unei cote de acţiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) în valoare de alţi 25-50.000 de euro, după evaluarea progresului realizat în timpul programului, potrivit ZF.

Sunt vizate companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în fază beta testabilă, iar viziunea de comercializare pe piaţa globală, calitatea echipei şi fezabilitatea produsului vor fi elemente de departajare a aplicanţilor, transmit oficialii GapMinder, menţionând că accentul va cădea asupra proiectelor din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluţii pentru transformare digitală, inclusiv aplicaţii din zonele blockchain, business process automation, inteligenţă artificială (AI) sau machine learning (ML).

„Începând cu această ediţie, programul de accelerare vizează conlucrarea şi mai strânsă cu business angels locali care pot recomanda proiecte în faza de accelerare sau care sunt interesaţi să co-investească în această rundă, alături de accelerator şi fondul de VC. Vizăm proiecte care au dovedit că pot atrage, alături de echipa fondatorilor, o reţea valoroasă de consultanţi implicaţi în atingerea primelor semne de tracţiune a technologiei dezvoltate”,  explică Cristian Dascălu, partener GapMinder VC şi co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va începe în  5 decembrie 2019 şi va dura până în luna iunie 2020, urmând să se desfăşoare atât în Bucureşti, cât şi în Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate şi a aproximativ 60 de mentori şi business angels români şi străini.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
46 votes · 46 answers
Voteaza
NoCash