Noua runda de accelerare la GapMinder. Fondul de investitii ofera finantari de pana la 100.000 de euro pentru fiecare start-up selectat.

13 septembrie 2019

Techcelerator, programul de accelerare pentru start-up-uri de tehnologie susţinut de fondul de investiţii GapMinder Venture Partners, deschide a patra rundă de accelerare pentru startup-uri tech şi digitale, în care aproximativ 10 start-up-uri selectate pot primi individual câte 50.000 de euro, în schimbul unei cote de acţiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) în valoare de alţi 25-50.000 de euro, după evaluarea progresului realizat în timpul programului, potrivit ZF.

Sunt vizate companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în fază beta testabilă, iar viziunea de comercializare pe piaţa globală, calitatea echipei şi fezabilitatea produsului vor fi elemente de departajare a aplicanţilor, transmit oficialii GapMinder, menţionând că accentul va cădea asupra proiectelor din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluţii pentru transformare digitală, inclusiv aplicaţii din zonele blockchain, business process automation, inteligenţă artificială (AI) sau machine learning (ML).

„Începând cu această ediţie, programul de accelerare vizează conlucrarea şi mai strânsă cu business angels locali care pot recomanda proiecte în faza de accelerare sau care sunt interesaţi să co-investească în această rundă, alături de accelerator şi fondul de VC. Vizăm proiecte care au dovedit că pot atrage, alături de echipa fondatorilor, o reţea valoroasă de consultanţi implicaţi în atingerea primelor semne de tracţiune a technologiei dezvoltate”,  explică Cristian Dascălu, partener GapMinder VC şi co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va începe în  5 decembrie 2019 şi va dura până în luna iunie 2020, urmând să se desfăşoare atât în Bucureşti, cât şi în Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate şi a aproximativ 60 de mentori şi business angels români şi străini.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?