Noi speakeri internationali la Banking 4.0. Campania early bird de 35% expira in 15 septembrie.

13 septembrie 2019

Doar pana pe 15 septembrie, pretul unui bilet este redus cu 35%. Asigura-te ca nu vei rata acest eveniment unic sirezerva-ti locul acum!

Pe 25 si 26 noiembrie, la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, va avea loc cel mai important eveniment al anului dedicat tehnologiilor emergente care vor schimba fata industriei serviciilor financiare in urmatorii ani: biometrie, blockchain, inteligenta artificiala, quantum computing, machine learning, RPA (robotic process automation). Sesiuni speciale vor fi alocate platilor instantanee si securitatii cibernetice, fara de care nu putem vorbi de o strategie coerenta de transformare digitala.


Evenimentul se va desfasura la putin timp dupa intrarea in vigoare pe intreg teritoriul UE a Directivei revizuite a Serviciilor de Plata (PSD2), privind SCA („strong customer authentication”) astfel incat vor fi analizate studiile de caz, provocarile tehnice si modelele de business pe care noua directiva le aduce cu ea. Intregul eveniment se desfasoara sub sloganul “doar sa te conformezi este o strategie pierzatoare” (Compliance alone is a losing strategy”)

Pentru a oferi cat mai multe noutati si informatii relevante, care sa ajute companiile sa fructifice la maximum aceasta noua etapa a open banking-ului in dezvoltarea serviciilor financiare, organizatorii vor aduce la startul conferintei o linie de experti internationali ce provin din companii ce sunt lideri in domeniul lor de activitate: ACCENTURE, EY, FINASTRA, IBM, IDEMIA, LUXHUB, PERSONETICS, MICROSOFT, MONESE, PwC, SALT EDGE, SIA, THALES (Gemalto), UiPath, VISA, WESTERN UNION, WIRECARD, ca sa enumeram doar cateva dintre cele confirmate pana in acest moment – cu doua luni si jumatate inainte de startul conferintei.

Cei mai recenti confirmati in aceasta saptamana se prezinta dupa cum urmeaza:

. Cornel Vintila, Chairman and co-founder Aurachain

. Koray Arikan, Head of regional sales at KOBIL Systems Gmbh – managing SEE, CIS and MEA regions

. Radu State – Head of SEDAN (Service and Data Management in Distributed Systems) research group at University of Luxembourg (SNT)

. Jean-Philippe Joliveau – Senior Marketing Advisor at SIA S.p.A. si reprezentant Berlin Group

. Vladimir Pintea – Head of Open Banking Gateway at Salt Edge

. Mihai Ivascu – Modex Founder and CEO

De asemenea, vor fi reprezentate si unele dintre cele mai relevante autoritati de reglementare si asociatii de profil la nivel European: EBA (European Banking Authority), EBF (European Banking Federation), ETPPA (the European Third Party Providers Association), Ecommerce Europe, Centrul de Inovare Fintech din Luxemburg (Luxembourg House of Financial Technology) si Berlin Group NextGenPSD2.

Nu vor lipsi nici premierele. Le prezentam in continuare.

Futurologi de talie mondiala la Banking 4.0

Doi dintre cei mari mari futurologi la nivel mondial, ai domeniului de fintech banking, vor veni la Bucuresti sa sustina prezentari in cadrul evenimentului. Ete vorba despre Brett King (pentru prima oara in Romania) si Chris Skinner.

Brett King este considerat pe scară largă principalul expert mondial în domeniul inovațiilor bancare de retail. El a fost consilierul Administrației Obama cu privire la viitorul domeniului bancar și a vorbit pe aceasta tema în 50 de țări în ultimii 3 ani.

Chriss Skinner a fost desemnat cel mai bun Speaker Fintech din lume in cadrul Premiilor TMT. Skinner prezintă o viziune convingătoare asupra viitorului serviciilor financiare fiind una dintre cele mai autorizate voci din Fintech.

Banking 4.0 hackaton – provocarea blockchain

In cadrul evenimentului, va fi organizat un hackaton, o competitie speciala in care echipe de programatori / developeri vor fi invitate sa testeze API-urile bancilor pentru a identifica noi posibilitati de dezvoltare si implicit colaborare, intre industria bancara si comunitatea fintech. In acest sens vor fi folosite aplicatii de fintech/banking care folosesc tehnologia Modex Blockchain. Modex este partenerul tehnologic pentru aceasta competitie.

Open banking – fintech map

Parteneriatul dintre NO CASH si iSense Solutions continua si la aceasta editie. De aceasta data, organizatorii isi propun sa sondeze tema open banking-ului in randul startup-urilor fintech din Romania. Ce este pentru ei open banking-ul, ce obstacole si oportunitati de crestere vad, dezvoltare in regim independent sau in parteneriat, in ce directii?

De asemenea, va fi prezentat un raport tehnic privind stadiul API-urilor bancilor din Romania. Raportul va fi realizat de catre startup-ul fintech Finqware.

Audienta

La eveniment sunt asteptati peste 400 de specialisti – atat din zona de banking cat si non-banking, IFN-uri, asigurari, leasing, telecom, companii de IT si fintech-uri, dar si procesatori de card, platforme de open banking, furnizori de infrastructura de plati, furnizori de solutii de securitate, dezvoltatori de aplicatii bancare, platforme de online lending, mari comercianti –  care vor avea acces la prezentari, discutii interactive in panel-urile dedicate precum si la demonstratii „live” in zona expozitionala.

Parteneri

In acest moment, lista partenerilor conferintei intrnationale Banking 4.0 cuprinde o bogata paleta de actori ai industriei serviciilor financiare, de la banci, firme de consultanta si pana la companii fintech.

Partener Principal: FintechOS

Partener Gold: ASSECO, Banca Transilvania, SIA

Parteneri Silver: BCR, Horvath & Partners, TBI Bank, SaltEdge

Partener de tehnologie: Druid, Modex (partener hackaton)

Partener cercetare de piata: iSense Solutions

Parteneri institutionali: ARB, ARMO, ANSSI, LHOFT – Luxembourg’s Fintech Innovation Hub

Doar pana pe 15 septembrie, pretul unui bilet este redus cu 35%.
Asigura-te ca nu vei rata acest eveniment unic si rezerva-ti locul acum!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?