Asculta NOCASH la RadioDA! Banii vorbesc pe intelesul romanilor de pretutindeni. Bogatia se invata!

23 martie 2021

Pentru ca durerile de dinți pot fi simple indispoziții pe lângă durerile financiare, ne-am gandit sa facem o emisiune de educatie si actualitate financiara.

Emisiunile NOCASH vor fi difuzate in direct, in fiecare marti de la 12.30 la 13.00, la RadioDA.

De ce RadioDA? Pentru ca este singurul post local dedicat Diaporei, iar NOCASH isi doreste sa se adreseze romanilor de pretutindeni.

În interviurile NOCASH de la Radio DA, cei mai importanți specialiști ai momentului vor oferi „consultații” gratuite la problemele care te dor.

In prima emisiune din 23 martie (2021) am discutat despre credite: criterii de selectie, scor de credit, grad de indatorare, programul Noua Casa, drepturile consumatorului, modalitati de rambursare, etc.

Sfaturile expertului au fost oferite de Irina Chitu, Country Director al platformei finzoom.ro si membru al Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania.

Iata cateva dintre recomandarile expertului:

. un credit este bun doar daca prin contractarea lui reusesti sa-ti cresti veniturile sau sa-ti reduci substantial cheltuielile;

. ideal este sa dai un avans cat mai mare, ca sa te indatorezi cat mai putin;

. dupa ce ai contractat creditul – mai ales cel ipotecar – gandeste-te cum poti rambursa anticipat;

. ia creditul in valuta in care obtii veniturile;

. cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net al familiei.

Pentru mai multe detalii asculta aici emisiunea

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?