NOCASH la RADIODA. Astazi despre platforma ghiseul.ro, care a implinit 10 ani!

Premium
13 aprilie 2021

S-au implinit 10 ani de cand a fost lansat Sistemul National Electronic de Plata (SNEP) online, prin card bancar, care operationaliza ghiseul.ro (la 31 martie 2011) – platforma dedicata platii online a taxelor si impozitelor de catre contribuabilii romani persoane fizice, din tara sau strainatate. 

Astazi, avem 1.017.500 de utilizatori activi pe plaforma, numarul lor dublandu-se in pandemie iar acest lucru se vede si in gradul de tranzactionare. Doar in acest an, pana in prezent (13 aprilie 2021), s-au efectuat 1.077.000 de plati, in valoare de aproape 400 mil. lei – cat s-au inregistrat in tot anul 2020.


Ghiseul.ro este de departe cel mai de succes parteneriat public-privat implementat de Guvernul Romaniei impreuna cu APERO – din perspectiva administratie financiara.  

Emisiunea NOCASH de astazi de la RadioDa.ro – de la 12.30 – este despre evolutia platformei ghiseul.ro, unde suntem si, mai ales, ce urmeaza.

Invitatul este Ciprian Ghise, director general Indeco Soft, firma care in toti acesti ani s-a ocupat de procesele de mentenanta si dezvoltare a platformei ghiseul.ro

Ciprian Ghise este absolvent de calculatoare al Universitatii Tehnice din Timisoara, cu un MBA la UBB – Cluj-Napoca. A inceput activitatea de dezvoltator software in 1996. Din 2010 este director general al firmei Indeco Soft.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?