[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Nevoia de digitalizare din banking si asigurari a crescut cifra de afaceri a Softelligence cu o 33% in 2022, pana la 13,9 mil. euro. Compania va angaja peste 100 de specialisti in acest an.

21 martie 2023

Softelligence, furnizor de soluții și servicii de digitalizare pentru banking și asigurări, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 18,5 milioane euro, în creștere cu 33% față de anul financiar precedent, când acest indicator s-a ridicat la 13,9 milioane euro. „Dezvoltarea a fost asigurată de proiectele de transformare digitală, de data analytics și dezvoltare de software, livrate atât pe plan local, cât și către clienți din Marea Britanie și Statele Unite.” – potrivit comunicatului.

„În ultimii trei ani, băncile, companiile de asigurare și alte organizații financiare non-bancare au înțeles că deși natura activității lor implică în principal minimizarea riscului de orice fel, lucru care de cele mai multe ori are un efect important asupra vitezei cu care adoptă schimbări, cerințele clienților pe care îi servesc, ca orice altă entitate comercială, sunt în continuă schimbare și transformare în special în zona digitală și nu pot fi ignorate. Astfel, companiile se arată mult mai deschise către schimbare decât în trecut, către transparentizarea relației cu consumatorii și, deci, dornice să se implice în procese de digitalizare complexe. Ne bucurăm că avem ocazia, datorită soluțiilor și serviciilor pe care le oferim, să sprijinim organizații financiare de prestigiu să parcurgă această revoluție tehnologică”, afirmă Adrian Blidăruș, CEO al grupului Softelligence.


Planurile de dezvoltare includ și angajarea a peste 100 de specialiști până la final de an. În prezent, la nivel de grup, Softelligence are 270 de angajați.

În ciuda tendinței globale anunțate de marii giganți tech, la Softelligence vom avea deschise constant, pe tot parcursul anului, un număr de noi poziții atât pentru centrele de dezvoltare software din România, la București și Craiova, cât și extern, în Macedonia, la Skopje și în Marea Britanie, la Londra. În acest moment, căutăm în special Java Developers și Data Engineers dar, pe viitor, preconizăm că vom deschide roluri pentru .NET, Big Data, Data Science, Python și machine learning”, precizează Andreea Făsui, Head of People în cadrul Softelligence.

In 2022, Softelligence a lansat sucursala digitala a TBI Bank în Grecia, în mai puțin de șase luni de la demararea proiectului. În prezent derulează un proiect de regândire a experienței clienților pentru linia de asigurări de sănătate a Omniasig Vienna Insurance Group.

____________


Softelligence este un grup de tehnologie și consultanță, fondat în 2006 în București, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții de transformare digitală, vizând în principal industriile financiar-bancară și a asigurărilor: servicii și soluții în cloud bazate pe machine learning și inteligență artificială, automatizare de procese, Business Intelligence, analiză de date, dezvoltare de software și alte procese de digitalizare. Softelligence are 3 centre de dezvoltare software și customer support la București, Craiova și Skopje (Macedonia), de unde deservește clienți cu anvergură globală. Totodată, grupul deține un birou și în Marea Britanie, din care deservește clienți enterprise la nivel global.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?