[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia – piata platilor prin SMS va ajunge la 3,4 mil. Euro in 2012, excluzand tranzactiile sub 1 Euro

13 septembrie 2012

13 septembrie 2012: Netopia mobilPay a inregistrat in prima jumatate a acestui an aproximativ 183.000 de tranzactii de plati prin SMS, in crestere cu circa 16% comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Compania mizeaza pe mentinerea trendului crescator si pe procesarea a 375.000 de plati prin SMS in 2012

„Pana la finele acestui an mizam pe mentinerea trendului crescator si prognozam ca vom procesa cu 25% mai multe tranzactii prin SMS, comparativ cu 2011, cand am intermediat aproximativ 300.000 de tranzactii”, a declarat Antonio Eram (foto), CEO Netopia.

Desi numarul de tranzactii procesate va creste cu un sfert in acest an, valoarea totala a acestora va urca cu doar 12,5%.

„Astfel, aceasta va creste de la 2,4 milioane de euro la 2,7 milioane de euro, lucru care se datoreaza, in mare parte, cumparaturilor de valori mai mici efectuate de romani in acest an”, a explicat CEO-ul Netopia.

In acest an, piaţa locala de profil va avea o valoare de 3,4 milioane de euro, realizata de circa 470.000 de tranzactii prin mesaje, de aici fiind excluse platile de sub 1 euro de rington-uri, wallpapere etc.

“Pana in acest moment, cele mai frecvente cumparaturi prin SMS au fost pentru jocuri online, licente software, acces la servicii online si cumparari de produse. De asemenea, inregistram o crestere a segmentului de asigurari prin SMS si vad oportunitati foarte mari pe zona de catering/fast-food. Acest sector are un potential de vanzari prin SMS de peste 250.000 euro pe luna”, a subliniat Eram.

Oficialul Netopia considera ca platforma mobilPay are in prezent un nivel de securitate marit si permite noi moduri de lucru, precum si realizarea anumitor campanii care nu puteau fi realizate anterior sau erau foarte greu de realizat.

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plaţi online prin card.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?